Parkur spor


Yürümekten sıkılanların sporu.....
sanki rapçilerin sporuymuş gibi geldi. birde uçmak isteyen gençlerin tabii. her ne kadar 7 den 70'e kadar yazılsa da bizlere ne kadar uygun bilemiyorum. gerçekten çok yeni sanki. ben daha önce görmüştüm ama duymamıştım. bana artistik hareketler gibi gelmişti. oysa ki bir spormuş. hemde faydalı ve güzel. pek yaygın değil tabii.  oğluşumun yapmasını isterim.
Koşun, zıplayın...sporun tadı böyle çıkar. Yürümeyi değil koşmayı tercih edenlerdenim.. gerçi bu spor beni biraz aşar diyorum. yapmak isteyenlerde türkiyede nasıl yaparlar bilemem. En azından orta yaşın üstündekilere pek iyi gözle bakılmaz sanırım. Ama gençlere tavsiye edilir.
"Parkur, dünyada ve Türkiye’de hızla yayılan ekstrem sporlardan biri.
Özetle parkur, önüne çıkan engelleri en hızlı ve etkili biçimde aşarak haraket etme sanatıdır. Engelleri aşarken koşma, zıplama, tırmanma ve düşme teknikleri kullanılır. Bu sporu yaparken hiç bir özel teçhizata yada özel bir alana ihtiyacınız yoktur. İhtiyacınız olan tek şey doğal ya da yapay engellerdir. Ama öncelikle kendinizde güç, denge, esneklik, çeviklik ve akıcılık geliştirmeli ve bunlardan yararlanarak ileri görüşlülük, korkusuzluk, kontrol ve sakinlikle birleştirmelisiniz."
Habertürkteki haber:
"Korkusuzca duvarlarda takla atan, üç metreden dizlerini bile kırmadan inen bir adamla parkur sporunun Türkiye’deki temsilcisi Cenk Rb ile Sirkeci’de yürüyüyoruz. Tabii yürümek denirse...
Biz merdivenleri ya da asansörü kullanıyoruz, onlarsa kestirmeden atlayarak iniyor binalardan aşağı. Yolda yürürken de rahat durmuyorlar; önlerine çıkan her engeli üzerinden takla atarak aşıyor, duvarlara zıplıyorlar, en güzeli de onlar için trafik diye bir sorun yok. Şehir keşmekeşinin içinde de yapılabilen, yapıldığında hayatı kolaylaştıran ve iyi bir spor ayakkabı dışında hiçbir ek malzeme gerektirmeyen bu ekstrem sporun adı, Parkur. 1997 yılında Fransız dublör David Bell’in bulduğu bu sporun Türkiye’deki temsilcisi ise bir spor akademisi öğrencisi olan Cenk Çabukkesen."
Devamını buradan okuyabilirsiniz…
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=197759&cat=220&dt=2010/01/02

Hiç yorum yok