biraz da eğlence



(artık siteme haritalarda koymaya başladım. plancı olduğum biraz belli olsun değilmi?yurtdışında nereye gitseniz her yerde haritalar vardır. eğitici, yol gösterici, açıklayıcı olarak broşür şeklinde. önemlidir...)
başlığım:birazda eğlence ama bu eğlence çok uzaklarda. yakınımızda değil malesef!
Türkiye bir sürü konu da özellikle avm'ler konusunda epey bir gelişme gösterdi, yurtdışından alınacak, ısmarlanacak pek birşey bile kalmadı. Her marka, ürün bulabiliyorsunuz. Ama bu eğlence sektörü henüz türkiyeye gelemedi. Disneyland türü, universal studioları gibi...
Universal studio Hollywood hakkında internette tarama yaptım ama hep İngilizce yazılar çıktı. Ben de kendim burayı anlatmaya karar verdim. Amerika gezimizden bahsetmek istiyorum. Epey bir zaman oldu ama unutamadım çok güzeldi.
Burası Hollywood'da film çekimleri için yaratılmış bir film stüdyosu. Birçok sahne, dekor, mekan tanıdık geliyor gezerken. Yıllar önce burayı ziyaret ve eğlence yeri haline getirmişler ve acayip para kazanıyorlar. Adamlar her şeyi olduğu gibi bu alanı da değerlendirip, süper bir para kazanma yolu bulmuşlar. Hayret ediyor, kıskanıyorum hatta.
Hep tanıdık bildik filmleri tekrar canlandırıyorlar burada. Ziyaretçilere bol bol gösteri var. Birinden çıkıp diğerine gidiyorsunuz, çok büyük. Ama mekanlar bire bir aynı olduğu için etkileyici tabii. Showlar, gösteriler bir gün yetmiyor burayı gezmeye. O kadar popüler ki her etkinlik için kuyruğa giriyorsunuz. nasıl kalabalık. Kapıda bilet alıp giriyorsunuz. Kişi başı 50-100 dolar arasıydı. Net hatırlayamıyorum. İstersen 1 saat kal istersen tüm gün. İçerde de ne istersen var. Eğlence, heyecan, görsellik….ben gideli 7 sene oldu ve halen orada gördüklerim türkiyeye gelmedi. Kimbilir şimdi nasıl bir teknoloji gösteriyorlardır. 4 boyutlu shrek’i izlemiştim. Böyle yağmur yağınca ıslanıyor gibi oluyorsunuz ya da böcek ısırınca bacağınızda bir şey geziyormuş gibi, çığlık çığlığa.
Kendinizi bir boyuttan başka boyuta atıyorsunuz. Tam çocuklara göre.
Girdiğimiz filmlerden aklıma gelenler; mumya, water world, king-kong,jaws, jurassic park gibi… aklıma gelmeyen bir sürü filminde ortamını yaratmışlar. Örneğin, geleceğe dönüş filmi için üç boyutlu simülasyon arabasına biniyorsunuz. Sanki uzaya gidiyorsunuz gibi hissediyorsunuz. Ya da su dünyasının film sahnesini kurmuşlar tiyatro gibi izliyorsunuz. Ya da jawsdaki gibi, gölde gezerken yanında sudan çıkan bir katil köpek balığı üstünüze doğru kanlı ağzıyla geliyor…ya da karanlık tünelden geçerken birden karşınıza kocaman siyah bir goril çıkıyor. karanlık, sesler, efektler süper...başka bir tünelde sular patlıyor, yerler yarılıyor. sanki üstünüze gelecekde boğulacakmış gibi hissediyorsunuz. Heyecan dorukta. mesela jurassic park filmini canlandırmak için nehirde bota biniyorsunuz.gezerken her yerden dinazorlar çıkıyor,  karanlık bir tünele girip sonra bir anda kendinizi tepeden aşağıya uçarken buluyorsunuz. 
ayrıca tüm çizgi film kahramanlarının büyük maketlerine, hediyelik eşyalarının satıldığı şirin dükkanlara rastlarsınız. bu kahramanların kılıklarına girmiş gösteri yapanlarla sık sık konvoy şeklinde yollarda karşılaşırsınız. tam bir şölen, karnaval havası vardır.
Çok zevkli ve farklı anlatarak olmuyor. Ben bunları türkiyede yaşamak istiyorum artık…bu zevki tekrar yaşamak hatta çocuğuma yaşatmak için amerikaya gitmek istemiyorum.
güzel bir anlatım daha buldum. merak edenler onuda okuyabilir. http://www.mezun.com/icerik/columnists/mezun_columnists/articles.cfm?ARTICLE=3635&COLUMNISTID=1574

Hiç yorum yok