Las-vegas

Bütün dünyayı dolaşmanıza gerek yok. Las-Vegas’a gidin tüm dünya başkentleri veya ünlü şehirlerinin minyatürlerini burada görüp tanıyabilirsiniz. Sadece görsel değil, kültür olarakda. Yani mısırda ki piramitleri gezip, oranın yöresel yemeklerini yiyip, kültürlerini de görebiliyorsunuz. Venedik’de gondola binip, Hollanda’nın lale bahçelerinin içinde geziyorsunuz. Ya da Pariste Eyfel kulesinin yanında. Bir resmim var kimseye söylemesem oranın gerçek Paris mi Lasvegasda minyatürümü olduğunu anlayamaz. Ama bir Türkiye'den örnek yoktu. Mesela boğaz ya da Kapadokya gibi. Çok tanıtıcı ve güzel olurdu. Bizim kültürümüz her şeye değer. Bir dansözümüzü koyardık bayılırdı herkes:))
Bu minyatür oteller Antalya var, Mesela ben Hollanda’nın minyatür oteline gitmiştim. Güzeldi gerçekten. Ama Las-vegas’ta işleyiş farklı. Hepsi açık, müze gibi, o otelden öbürüne geçiyorsun ve geziyorsun. Hepsinin içinde kumarhaneler var, eğlenceler var. İstediğine takılıyorsun bedava yani. Oynarsan, yersen, farklı şeyler yaparsan ücretli. Limuzinlerden inen çok uçuk tiplerde görebiliyorsunuz, normal insanlarda.
Las-Vegas ayrı bir dünya. Çölün ortasında neler yapmışlar. Zor değil esasında. Gerçekten. Yatırımcı olacağım neler yapardım. Esasında mantıken bir espirisi yok. Otellerle dolu. Ama her otelin birkaç özelliği, işlevi var. Mesela birinde gündüzse gece gibi ,geceyse gündüz gibi sokakta dolaşıyorsun. 
Gez, gez yoruluyorsun. Yoldan geçerken otellerin önünde yapılan su dansları, ateş vs. gösterilerini izliyorsun. Akşamları özel şovlar oluyor. Biz girmedik, ama güzellermiş. Bir tek eğlence trenine bindik ve uçtuk. Onu unutamıyorum. Kötü bir deneyimdi, ölüyorum sandım. Bir daha deneyemem sanırım.
Özetle burası kumar oynamak için gidilecek bir yer. Gezip görmeye o kadar yola gitmeye değer mi bilmem? Universal studioları gibi ilgi çekici ve eğlenceli değildi. Universal studioları ayrı bir yazıda anlatılacak kadar muhteşem bir eğlence merkezi...
Herkese keyifli iyi gezmeler dileğiyle...

Hiç yorum yok