Hayatımın parçası fotoğraflar…

 -->

Fotoğraf çektirmeyi, çekmeyi ve sonra da bastırmayı seviyorum. Evimin her yerinde fotoğraflar görebilirsiniz. Çok anlamlı, hoşlandığım baktıkça beni mutlu eden bir detay.
Fotoğraflar için epey zaman ayırıyorum. Seviyorum bu işi. Bu aralar çok özel fotoğrafları büyültüp çerçeveletme ve çınarla Nil’in benzeyen bebeklik fotoğraflarını çıkarıp yana yana koymakla meşgulüm. Çocukların resmini hele de o bebeklik resimlerini çerçevelet miyim ne yapayım?   
Nil’le çınarın bebeklikleri o kadar benziyor ki ama bu benzerliği yeni fark ettik. Resimleri yan yana koyunca hangisi kim anlaşılmıyor nerdeyse. Ben de bunları buzdolabımın üstüne koydum. Nasıl da büyüdüler diye baktıkça aklımdan geçiriyorum….
En iyisi son zamanlarda moda olan kitap albümler…bence de düzenli bir arşiv ve kalıcılık bakımından çok güzel. Kızıma albüm kitap yaptım. çok hoş oldu doğrusu…yapalı epey de oldu ama bu tarz şeylerde en önemlisi zaman ayırmanız. Resimlerini verilen programda yerleştiriyorsunuz buradaki en zevkli şey de arka fon, renkler vs. ile oynayabilmeniz. İstediğiniz gibi yerleştiriyorunuz fotoğraflarınızı.  Uğraştıkça güzel şeyler çıkıyor. Her yıl için yapmayı çok istiyorum. Düşünsenize resimler oralarda buralarda dağınık kaybolup yırtılıyor. Bilgisayarda kalması daha da endişe verici. O yüzden böyle her yıl için bir kitaba resimleri sığdırmak hep bakması hem de kalıcılığı anlamında çok güzel….
Tabii bu arada çoklu çerçeve ararken Eiffel kulesini bulup hevesle aldığım ve fotoğraflayıp hemencik duvara asmamı yaptıklarımın arasında saymıyorum. Ama hoş durdu sanırım.
Eşim biraz muzderip bu durumdan sanırım. Evde her yer fotoğraf dolu. Fotoğraflarla başı dertte anlayacağınız…o kadar çok çekiliyoruz ki az da bastırsam bile her yer resim  doldu…
Yengeç burcunun evcimen, aile düşkünü, duygusal ve geçmişe bağımlı anneleri hep böyle mi oluyor?
Fotoğraflar önemli bir anı, hatıra. Nasıl o eski siyah beyaz anneanne-dedelerimizin resimleri, eski tarihi fotoğraflar hoşumuza gidiyor? Belki bizim fotoğraflarımız da yüzyıl sonra ilginç gelebilir nesillereJ
sevdiklerinizle  bol eğlenceli fotoğraflar çektirmeniz dileğiyle…. 

Hiç yorum yok