güzel projelerden…

-->
**  “Akşam acil bir iş yemeğine gitmeniz gerekiyor, bir türlü kendinize zaman ayıramadınız, hafta sonu da alışverişe çıkmanız lazım!Çocukları evde bırakmanız gerekiyor, ama onlara part-time kim bakacak?
Nunu tabi ki! Nunu’nun part-time oyun ablası, istediğiniz zaman, evinizde çocuklarınıza bakıyor. Evinize, bir kaç saat çocuklarınızla ilgilenecek, eğitimli, deneyimli, güvenilir, referanslı oyun ablası yolluyoruz.
Hem ilk yardım, hem pedagoji eğitimi almış part-time oyun ablaları! İçiniz rahat olsun, ip kameralarla oyun ablalarını takip ediyoruz!”
Nunu’nun sayfasından aldım,  çok güzel bir hizmet.... http://www.nunu.com.tr/
Oyun ablası…hem de üniversite öğrencilerinden…bir taşla iki kuş vurmak gibi. Çok güzel bir proje. üstelik profesyonelce yapılınca. Yani öğrencilere eğitimler vererek, çocuk gelişimiyle ilgili bölümlerinden seçerek…üniversiteyle işbirliği içinde. Gerçekten ben bunu Ankara’da yapmayı çok istiyordum istanbulda yapılmaya başlandı.
küçük çocukluysanız sizinde birgün mutlaka ihtiyacınız olabilir…çocuğunuzu birkaç saat bilinçli genç bir ablayla bırakmak hem size hem çocuğunuza iyi gelebilir…  en önemli detay bu konuda güvenlik. Yani çocuğunuzu emanet edeceğiniz, evinizi bırakacağınız kişi güvenilir olması. Sanırım onu da haletmişler. Kameralarla takip ediyorlarmış.
Bu tür annelere pratiklik rahatlık getiren her türlü hizmet, malzeme bizim dünyamızda yerini buluyor. 
Logosu da çok şirin….
***bir bilgi de ayşe armandan……çok hoşuma gidiyor. Nerde ne var, arayıp buluyor, bizlere sunuyor. Çok ilginç konu ve konukları oluyor. Bu hafta sonu da Güney Afrikalı sosyal girişim hareketi Natural Balance’ı anlatmıştı. Sarah Collins’in hayatı da  okunmaya değer, ilginç…
2008’de yarattığı ısı yalıtımlı pişirme torbası olan Wonderbag’i (Tutumlu Bohça) Türkiye’de izmirde üretmeye başlamış. Tutumlu Bohça, ısıyı tutma özelliği olan pişirme çantası. Yemek ocakta kaynadıktan sonra tencereyi bohçanın içine yerleştiriyorsunuz. Tutumlu bohça, kaynamaya başlamış yemeğin pişmesini ilave enerji ve çaba gerektirmeden tamamlar. Lezzetli ve sağlıklı yemek pişmiş olur.
En önemli kısmı haftada üç kere düzenli kullanan biri ayda yaklaşık 5 ağaç kurtarmış oluyormuş, aylık yakıtta da %30, su da da 3/1 tasarruf etmiş oluyormuşsunuz. Bence en güzel tarafı bu araştırma, bu ekonomikliği. bu kadar kirlenen, enerjinin suyun önemli olduğu bir dönemde bu tür projelere ihtiyacımız var.
bu bohça bizim kültürümüzde de var. Benim ninem hep yoğurdu bohçaya sarar yapardı bende öyle yapıyorum. ama bunların ki daha özel malzemeyle yapılmış birm bohça tabii. bu proje bizden de çıkabilirdi değil mi?:))
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21634588.asp

Hiç yorum yok