bilinçli tüketici olma yolunda............

-->
 Artık hastalıklarda beslenmenin çok önemli olduğunu biliyoruz. Hele de küçük çocuklarınız varsa endişeniz çok fazla oluyor. O yüzden dogal, organik ürünlerin peşinden koşuyorsunuz. Nerde ne var diye araştırıyorsunuz. Cam damacanalar, pazarlar, köyler...biraz daha korunuyor muyuz emin değilim? Hergün farklı şeyler duyuyoruz, kafamız karışık. Mesela şu alerjik bebek ürünleri bugünlerde gündemde.geçende tv’de doktor bir sürü madde saydı alırken bakın diye. paraben, alkol vb. içermeyecek. ürünler için eczaneleri tavsiye ediyorlar.  

gerçekten bilinçli tüketici olmak da zor. Her şeyi bilip, inceleyip öyle almak gerekiyor. Zamanla yarışan bizler için bu çok zor değil mi ? Gıda değil ki sadece. Giysiden tutun da kullandığımız kozmetik, temizlik her şeyi incelemek gerekiyor.

 

*çoktan cam damacanaya geçtim….birkaç ay öncesine kadar biraz araştırdığımda sadece Abant suyun cam damacana hizmeti verdiğini bulmuştum ve ondan alıyorum. Bu süre zarfında diğer firmalarda başladı mı bilemiyorum. kırılma gibi bir risk nerdeyse yok. sepetiyle getiriyorlar zaten. suyun dolum tarihi de üstünde yazıyor. en fazla bir haftalık oluyor. bazıları cam damacana evine almış, diğer gelen plastik damacanayı ona boşaltıyorlar, ama bana çok mantıklı gelmedi. en iyisi orada temizlenip, taze, cam damacanaya konmuş geleni değil mi?

*Doğal Besin, Bilinçli Beslenme…. Ankara'nın gerçek gıdayı arayan bilinçli tüketicilerinin buluşma noktası.   http://ankaradbb.wordpress.com/


süper bir site. Atlas dergisiyle yapılan bir sürü organizasyon, etkinlikler  var. Mesela Rize’de çay toplama zamanı sizleri orada çay toplamaya götürebiliyorlar.

Aynı bu ekolojik çiftlikler gibi. Bu adresi ziyaret edin, ne kadar hoş gelişmeler olduğunu bilinçlendiğimizi görün lütfen. Siz de alternatif  farklı bir tatil düşünürseniz buradaki çiftlikleri görmeden karar vermeyin…

*Ankara Polatlı da ağaçlandırma çalışmasına da katılabilirsiniz…
*geçen de bir incir yedim o kadar güzeldi ki sitesine girdim baktım. Çok güzel bir site. incirler çok doğal...
http://www.incirevi.com/ 
artık en güzel tatlı hediyeleri incir, kayısı gibi zararlı olmayanları. İnternetten sipariş verilebiliyor, çok şık ve güzel ürünler, hediyelikler... hem de sağlıklı...


*Ekimin ilk haftası emzirme haftası olarak kutlanıyor. Dünyanın en güzel besinini çocuğunuza vermeyi unutmayın lütfen. En güvenilir, içiniz rahat…keşke her zaman öyle besleyebilsek onları, zararlı şeylerden koruyabilsek. 

Hiç yorum yok