kitaplarımız

Daha önce müzik ve film cd’lerini yazmıştım. Cd çok fazla almak istemiyorum malum sebepten. Kitap alımını arttırdım bu aralar. birçok kitabı oldu.
Kendimi kaybediyorum kitapçılarda. internette bakarkende. ama canlı canlı incelerken kendimden ayrı geçiyorum. Hepsini almak istiyorum. Zaten bu alma hastalığı çınardan çok bende var. Çocuk sektörü bu kadar mı çekici olur. Her şey zevkli ve çok hoş…Bazen iyi ki kızım yok diyorum onun aksesuarları, detayı çok daha fazla. Oyuncakları bile öyle. Kitapta bile barbienin serilerinin yanında bir sürü yeni kız karakter çıkarmışlar. Erkeklere hitap eden şey daha az..hepsi o kadar güzel ve şirinki. Yaratıcı, sevimli, rengarenk.  Puzzle'lı, yapıştırmalı, çıkartmalı, üç boyutlu, çarklı, sesli, müzikli, oyunlu kitaplar. çeşit çeşit. Görselliği albenisi öyle çok ki.
Allahtan çınarında ilgisini çekmeye başladı. Oku diyor, bakıyor, ilgileniyor.
İlk kitaplarımız:
İlk zamanlarda bez olan, sesli kitaplar almıştım. ceeee serisi çok hoştu.
“İlk sözcüklerim” dokun, hisset, öğren resimli kartlar var çok eğitici. Taşıtlar, hayvanlar bir sürü serisi var.
Yanında sesli olanları her yerde görmüşsünüzdür. Daha ağırlıkla görsel kitaplardı.
Son aldığım kitaplar:
Morpa’dan 4’lü set aldım. “Minik kedi nerede?” “küçük farenin beresi” “harikalar sirki” “en sevdiğim yiyecek” İçinde yapıştırmaları var, seni yönlendirip sorular soruyor, çıkartmaları yapıştırıyor.
Eşleştirme kitapları süperrr…çok faydalı olduğunu da düşünüyorum. Detayları görmesini sağlıyor. Hem de kelime öğreniyor.
“Uyuyamıyor musun küçük ayı?” Cemile ve atakan serisi de diğerlerinden örnekler.
Ayrıca doktorumuzun önerdiklerini yazmıştım. Onları aldım. Özellikle “konuşmamı geliştiriyorum” yapa'nın mutlaka alın derim. Çok eğitici.
Şimdi biraz daha masal, hikaye olanları tercih ediyorum. Okuyorum, hayal gücünü geliştirmek, düşünmesini sağlamak gerekli.
Ayrıca şimdi kelime haznesini arttıracak, nesneler arasında ilişkiler kurabileceği sebzeleri, sayıları, renkleri öğrenebileceği kitaplar almaya çalışıyorum.
Yabancı dile yeni yeni başlayacağım. Birkaç blogda okudum sanki geç kaldım gibi geldi. Gerçi kitaplarda İngilizceleri de yazıyor ama ben pek okumadım kulak dolgunluğu olması için gerekli tabii. Ama İngilizce çizgi film açtığımda çınarın ilgisini hiç çekmiyor.



Doktorun önerdiklerine bir göz atın derim:
http://cinaragacim.blogspot.com/2009/12/24-30-ay-arasi-ozellikleri.html
http://cinaragacim.blogspot.com/2009/11/doktorumuzun-onerdikleri.html
http://www.okuloncesimarket.com/ sitesi de fena değil.
Kipitap.com reklamı zaten aşağıda var. Özellikle büyükşehirde olmayanlara internetten bu sitelerde alışverişi önerebilirim.

Hiç yorum yok