her telden kısa kısa

Sanırım çok güncel konuları yakalıyorum. Bu aralar gazeteler sürekli eskişehiri anlatıyor. Ayrıca flashforward dizisinden bahsediliyor. Halen izleyemedim merak ediyorum.
Dünyadan kopmak, haberlerden güncel her şeyden uzaklaşmak için en iyi yol bebek yapmak. Doğumdan sonraki birkaç ay bebeğinizden başka bir şey düşünemiyorsunuz. Doğum yapan arkadaşlarım öyleler dünya yansa haberleri yok…hoş değilmi senin dünyan yaşanan dünyadan çok farklı. Varsa yoksa bebeğinizin gazı, ağlaması, doyması….

Mutluluğun bir başka tarifini size fısıldayacağım bugün. Ülker fıstıklı çikolata. Kolay ve basit mutlu olma yöntemi üstelik. Hem ucuz hem de ulaşılabilir. Kesinlikle üstüne çikolata yok. Çikolata hastası hatta gurmesi desem abartmış olmam…her çeşidini deneyen biriyim. Kilomun tek suçlusu…Ama yok onun tadı ayrı, vazgeçilmez… Kuzenimle bir tarif edişimiz var muhteşem lezzeti süper bişey üstüne çikolata yok. Böyle yerken gerçekten reklamlardaki gibi kendimden geçiyorum demezmiyiz birlikte. Güldük epey. Farklı ve müthiş bir tat.. Bu keşfi çınarda yaptı tabii. Bitter falan verince sevmiyor hemen bizede ikram ediyor, paylaşıyor. Ülker fıstıklıyı asla vermiyor. Tabii nutella’nın hakkını yemek istemem. Eşimde onun fanatiği. Ülker fıstıklı fanatikleri köşesi oluşturmak istiyorum. Hatta nutellayı da eklersem epey çoğalırız herhalde.
Sosyal sorumluluk projelerinde görev almak moda…krizde işi olmayanlar için iyi bir meşgale diye yazıyordu gazetede. Bu tarafından bakmak pek bana göre değil bence her zaman destek olunmalı, çalışılmalı gönüllü. Ama Türkiye koşullarında zor olduğunu da biliyorum. Yarın endişesi olmayan bir ülkede yaşayıp gönüllü çalışmayı çok isterdim. Lösev,açev, tegev, çağdaş yaşamı destekleme derneği,tema, ka-der gibi güzel sivil toplum kuruluşlarımız var…ben buraların amacına uygun çalıştığına inanıyorum.

Gordion avm’de (Ankara) çok güzel bebek şekercisi açılmış. http://www.fiyojunior.com/ bir bakın derim çok şirin bir vitrini var.
Biopra chip…duydunuzmu?bebeklerimiz, çocuklarımız için çıkmış. Elektromanyetik radyasyonu minimalize ediyormuş…cep telefonu, bilgisayar vs. hepsinin üzerine takılabiliyormuş…
Ekoanne ismini çok beğendim. Felsefesini de. Özellikle bu konuda çok duyarlı olduğum için öneriyorum. Sitesinde çok faydalı bilgiler var.

1 yorum