MENİNGOKOK AŞISI


Bu aralar menenjit  salgını var. Üstelik hiç olmadığı kadar. Aile hekimimiz "bunca yıldır hiç görmediğim kadar" dedi. Öğrendiğim bilgiler;
“Meningokoksik Menenjit hastalığına karşı aşılamadır. Hac ve umre için Mekke'yi ziyaret eden hacılar için Suudi Arabistan tarafından istenen bir koşuldur; ayrıca Hacdan dönen hacılar için de bazı ülkeler tarafından istenir. Bu aşı sadece  hac ve umreye gidenlere  yapılıyormuş.
Hastalık en sık Kış ve İlkbahar ayları boyunca izlenirmiş.
Menenjit kuşağı olarak adlandırılan ve Senegal’den Sudan’a kadar uzanan en fazla etkilenen bölge olmakla beraber, bulaşıcılığının çok yüksek olması nedeniyle yakın bölgelere de yayılıyormuş”
Orta Doğu, Arabistan da bundan dolayı etkileniyor demek ki. Zaten uzaklara gitmeye gerek yok. Geçen yaz Ankara’nın göbeğinde Lozan parkı Afgan mültecilerle doluydu. Bakımsız, hastalıklı çocuklarla iç içe yaşadığımız düşünülürse salgın hastalıklar çoğalıyor. Bugüne kadar hep batıdan gelen hastalıklara karşı önlem almışız ve aşı takvimi ona göre oluşturulmuş. Bu göçmen hareketleri, o bölgelerden ziyarete gelenler arttığı sürece bu hastalıklar gelecek bence. Biz arkadaşlarla hemen bu aşıyı yaptırmaya karar verdik.    
Menenjit  aşısı 5’li karma aşının içindeki menenjitten farklı olan bir aşıymış. Bunu en iyi aşağıdaki adres açıklamış. Ziyaret edip okumanızı öneririm.
bol sağlıklı günler....

-->

Hiç yorum yok