kalenin değeri...

Ankara kalesinin ve içindeki güzelliklerin, zenginliklerin tanıtımını bir an önce yapıp, hak ettiği değeri kazandırmalıyız. O kadar hoş mekanlar var ki. Ankara’da yaşayan ya da ziyarete gelen herkesin görmesini, gezmesini istiyorum. Gizli, keşfedilmemiş hazine gibiler. Bir gün buranında aynı Beyoğlu gibi kalabalık ve cıvıl cıvıl olacağına da inanıyorum. İstanbul'da Beyoğlu nasılsa Ankara'da da kalenin de öyle olabilecek potansiyeli var.
Ahiler antikacılar çarşısındaki şirin dükkanları görün. El emeği, göz nuru yapılan işleri….tam turistik buralar. Tanıtım lazım. Şu resimdeki yastıklara bakın…ben buralara gidince kendimi kaybediyorum. Adeta tarih kokusunu alıyorum. Kendimi ankara’da değil de turistik çok farklı bir yere, tatile gitmiş gibi hissediyorum. Özel yerler kendini iyi hissettiriyor. Nasıl boğaza ya da beyoğlu’na gidince kendinizi iyi hissederseniz burası da öyle.
Cafeler çeşit çeşit. Modern, otantik…içinde resim galerileri, sergileri olanlar var. Teraslarından tüm Ankara’yı görenler…çok keyifli mekanlar…konakları ve fasıl eğlencelerinin yeri de ayrı. Hanların içinde  veya çevresinde değişik mekanlar. Mesela pirinçhanın karşısındaki eski Eski Ankara cafe otantik.ankara manzaralı terası harika.
Kirit cafe çok hoş. Hem yemekleri hem de mekanın içi. sergilerde olabiliyor zaman zaman…
ankara döneri, meşhur köftecisi de var. üstelik ekonomik bu mekanlar...belki de en kısa zamanda kale rehberi hazırlanmalı. çünkü epey mekan ve farklı yerler var.   
internette bu cafeleri gösteren, güzel fotoğraflar bulamıyorum ve her defasında gidince çekeceğim deyip unutuyorum. Birgün özellikle sırf fotoğraf çekmeye gidip, bu güzellikleri sizinle buradan paylaşacağım. Bulabildiklerim:
-->

Hiç yorum yok