Makarnanın birbir çeşidi….ve Noudle…


çocukların en sevdiği yemeklerin başında gelir makarna. Onu da daha besleyici  hale getirmek biz anneler düşer.
Artık klasik uzun ömürlü, kurutulmuş makarna değil de taze makarnalar moda. Daha doğrusu faydalı ve güzel…
Taze makarna ne kadar İtalyanlara özgü gibi görünse de esasında bizim mantıdan pek farkı yok. Biz sadece  kıymalısını yapıyoruz. Oysaki içine her şey konabilir. Peynir, ıspanak vs. Taze makarnalarda en bilinen isimler,
dolgulu ürünlerde RAVİOLİ, TORTELLİNİ, dolgusuz ürünlerde LAZANYA vb'dir.
Ben bunların Türkçe karşılığı olduğunu düşünüyorum. Yani bazı yöresel tatlarda yazdığım gibi mantıyı peynirli, ıspanaklı vs. yapıyorlar ve isimleri var. Yani bu kültür bizde de var. Ama yaygın değil.
Ben lazanyayı çok severim mesela…evde çocuklara sıkça yapıyorum. Seviyorlar. makarnayı soslu yapmayı tercih ediyorum.
Sanırım makarna konusunda biraz daha bilinçlenmemiz ve daha çok tüketmemiz gerekiyor.
Noudle makarnası da güzel. çin makarnası diğer adı sanırım. Bu adı ilk kez çınarla kung fu panda filmini izlerken duymuştum. Gerçi daha önce çin lokantalarına gitmişliğim vardı, makarnası da yedim.  severim soslarını, lezzetlerini. Tatlı-ekşilerini….ama unutmuşum doğrusu. noudle makarnaya bu aralar epey alıştık ve severek yiyoruz. Marketten alıyorum 5 dakikada haşlanıyor zaten.  Biz en çok kuşbaşı  tavuklu ve sebzeli karışık olanını seviyoruz. Ama evde hangi sebze varsa olabilir. soğan, havuç, mısır, brokoli, kabak vs... Hepsini tavada biraz kavurup, soya sosu eklediniz mi tamamdır. Zaten noudle üstünde tarifi var. İsterseniz nişastada biraz koyabilirsiniz. Hem kolay ve pratik.
Makarna, tavuk kanat gibi yiyeceklere en çok yakışan sos soya sosu. Bizim çocuklar bayılıyor. 


-->

Hiç yorum yok