ankaradan

Ankarada ailecek gidilecek en güzel yerlerden biri ahlatlıbel. Burası henüz keşfedilmemişti 10 yıl önce. Çok güzeldi. Güzelliği sakin, temiz oluşundandı. Ankarada öyle geniş çim alan bulmakda zordu. Gelenlerde daha seçkindi. Şimdilerde son 2-3 yıldır tüm Ankara sanki buraya geliyor. İnanılmaz bir kalabalık oluyor. geniş bir yeşil çim alan olması en cazip tarafı gibi görünse de benim için mangal yapılmaması da çok keyif verici. Ankarada her gittiğiniz açık alanda, köşede mangal kokusu almaktan çok keyif almıyorum. Ve çok kalabalık ortamlardan da. Zaten pislik, saygısızlık dizboyu oluyor böyle zamanlarda. Yani eski cazibesi güzelliği kalmadı ahlatlıbelin. Yol boyu dizilen arabalar ve otoparkı tıka basa. Otoparkı pahalanmış. Gerçi bütün gün gelip orada vakit geçireceksen çok önemli bir para sayılmayabilir. İnsanları en çok çeken yanı da parasız olması herhalde. ama benim evime yakın olduğundan hafta içi akşamları yarım bir saatliğine yürüyüşe gidiyorduk. Böyle olunca sürekli gidince pahalı geliyor.
Moganparkın mangal piknik alanıda çok keyifli dinlendirici bir yer ama hafta sonları inanılmaz kalabalık. Hafta içi sakinken gidince dinlendiriyor, huzur veriyor göl. Bu aralar gölbaşında göl kenarında Atatürk sahil parkının içinde yeni bir cafe açılmış. çok keyif verici. Geçen Pazar çınarı alıp gittim sabah 10 gibi. Kendimi istanbulda deniz kenarında gibi hissettim. Çok güzeldi. Sakin, temiz, dinlendirici. Çınarla kuşları izledik. Cafede minderlerin üstünde uzandık dinlendik çay içtik. Parkta oynadık. Yeni açıldığı için keşfedilmedi henüz. Gerçi sabah erken saat olması da bir etken. Eminim öğleden sonra orasıda doluyordur.
Gezmeyi çok sevdiğimden mi bilinmez işyerinde de bugünlerde ankarada turizm başlıklı bir iş üstünde çalışıyorum. yakında sizlere ankarada gezilecek görülecek yerlerle ilgili daha çok alternatifler yazacağım....
Göl kenarında azda olsa deniz özleminizi giderebilirsiniz. Su heryerde her şekilde sizi dinlendiriyor. Artık havalar düzeldiğine göre açık yeşil alanları keşfetme, gitme zamanıdır.

Hiç yorum yok