karlı havalar

Artık çınarı takip edemiyorum. Onca şey söylerken, yaparken yazmam mümkün olmuyor. Geçen hafta çınarla ilgili bir yazı yazmıştım. Fakat yeni resmini eklemek için bekledim. Şimdide resim var yazıyı bulamadım. Sanırım yanlışlıkla silindi üzüldüm. çünkü söylediklerini notlar alıp onları aktarmıştım.
Geçen zamanın telafisi zor. Söylediklerini yaptıklarını bir daha yakalamak, hatırlamak da zor.
çınar bülbül gibi şakımaya başladı, konuşmayı aştı artık. hızlı konuşuyor, bazen anlamak gerçekten zor oluyor. ama susmuyor hiç, çok tatlı. daha tane tane konuşuyordu sökülünce hızlandı sanırım.
Aklıma gelen ve son zamanlarda kullandığımız moda kelimelerimiz:
“cok kızıyom sana” parmaklada hareket yapıyor. resimde kızarkenki yüz mimiği. kaşlar çatılıyor, çok ciddi.
haledicem meak etmehaledicem üzülme, düsünme” sonrasın da da “halettim”diyor. bu bir oyun tabii. güya babasını benden ya da beni babasından koruyor. gelip kılıcıyla şöyle bir vuruyor iş bitiyor.
“Bu benim bu nenin” s ve r'leri söyleyemiyoruz.
Geçen sene bol kar yağmıştı, çınarı çok çıkarmıştık, oynatmıştık. Ama anlamıyordu, elini bile sürmek istemiyordu. Bu sene de kar az yağıyor. Yağıp hemen güneş çıkıyor eriyor. Caliou çizgi filmde görüyor özendi sanırım. Kardan adam yapıp, kar oynuyorlar orada. Çınar da birkaç kez söylendi, anne kar yağsa oynasak diye. Biz henüz oynayamadık. Çünkü hem çok soğuk hem de iyi kar yok. Zaten akşam karanlıkta evde olunca bir tek hafta sonu kalıyor. Bakalım belki bu hafta sonuna rastlarız.

1 yorum

  1. Çınar Büyüyor haftalar aylar hatta yıllar geciyor... BEnce Cocuk haklı olarak karda oynamak kardan adam yapmak ısteyecek kara olan sevıgısnı artırmak lazım mesela bazı cocuklar kar ıle ıc ıce olmadıklarında ılerleyen zamanda ılgınctır ama kardan korkarlar ınanın dokunamazlar bıle bence en kısa zmanda kar işine girin......

    YanıtlaSil