hoşuma gidenler ve ankaradan


*Nostaljik bisikletler modaya geliyormuş. Birde bisiklet yollarımız olsa biz kullanamadık ama çocuklarımız bari bisikletlerle gezse, binebilse ne güzel olur.
*Kuş evleri; Merhamet ve estetiğin sembolü. eskiden varmış. Kuşlar beslenirmiş, çok önemsenirmiş. Medeniyet, gelişmek demek doğadan uzaklaşmakla eş mi tutulur oldu? Bir vakitler İstanbul’da ve birçok şehirde ahşap yapılarda, saçaklar altında oyma kuş kafeslerini andıran kuş evleri bulunurdu. Kuş evleri çeşit çeşit... Tıpkı biz insanların yaşadığı evler gibi. Gecekondu gibi derme çatma olanı da var, saray gibi olanı, gökdelen gibi çok katlısı da. Günümüzde değerini yitirmiş gibi olsa da bugünlerde sıkça okuyup görüyorum kuşlara değer verilmeye başlandı.
Ankara’da halen keşfetmediğim bilmediğim yerler var. Şu 3 yere çocuklarınızla da gidebilirsiniz. Ben en kısa zamanda düşünüyorum.
*Keçiören evcil hayvanlar parkı varmış… keçi evi, koyun evi, kuş evi, köpek evi, tavşan evi, kuğu evi, midilli evi ve mağara şeklinde düzenlenmiş olan akvaryum bölümünün yanı sıra bir çocuk parkı, 200 kişilik bir kapasiteye sahip kafeterya, aileler için piknik alanı ve yapay bir şelale de bulunuyormuş. Resimleri hoş görünüyor. Havalar biraz ısınınca gitmeyi düşünüyoruz.
*Keçiörendeki teleferiğe binmek istiyorum. Binenlerin hoşuna gidiyor, anlatıyorlar.
Çankaya bölgesinde ne zaman böyle aktiviteler olacak merak ediyorum doğrusu.
*Birde ulusta Ankara kalesi hanlar bölgesinde çengelhan rahmi koç müzesi açıldı birkaç sene oldu gidemedim. Müze kültürümüzü arttırmalıyız deyipte olan müzelere gitmemek hoş olmuyor tabii.
*Oyuncak kütüphanesi açılıyormuş. fikrini süper buldum. Düşünsenize kitap gibi oyuncakların da emaneten verildiğini. çocukların gelişiminde önemli olduğunu ve yoksul ailelerinde faydalı ve eğitici oyuncakları alamadığını düşününce hoşuma gitti.

Hiç yorum yok