sosyal sorumluluk projeleri

çok hoş projeler yapılıyor uygulanıyor…
en çok sosyal medyada fotoğraflarını gördüğüm bir belediyenin yaptığı büyük kumbara çok hoşuma gitti…kitap ve oyuncak kumbarası ne hoş değil mi? Evde kullanılmayanları götürüp vermek ne güzel, ortak bir paydada buluşmak, bir olmak ve oranın dolup taşması ve ihtiyaç sahibi çocuklara gitmesi. Her çocuk bizim çocuğumuz hepsi birgün arkadaş olacak aynı ortamlarda yaşayacaklar. Hepimiz durumu olmayan çocuklara el uzatmalıyız. Umarım bu çalışma her yerde çoğalır,  tüm belediyeler örnek alır. 











UNICEF in "okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi" projesi en gerekli, önemli ve acil bulduğum bir konuydu. zaten bu başlıklı mali destekli  proje başvurusu açılmıştı geçen sene. ve eminim her yerde bununla ilgili çok başarılı projeler vardır, yapılıyordur. siz de merak ediyorsanız, ilgilenirseniz web sayfasına bakın. 
http://tegm.meb.gov.tr/erkenegitimisec/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=9
ayrıca bağış yapmak istiyorsanız bu sayfayı da ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.unicefturk.org/index.php?p=form&utm_source=co&utm_medium=web&utm
unicef  iyi niyet elçisi kıvanç tatlıtuğ. onunla ilgili video için aşağıya tıklayabilirsiniz....
http://www.youtube.com/watch?v=aBIIQp8heIc



Yıldız  Teknik Üniversitesiyle bir belediyenin ortak yaptığı  “anne üniversitesi”  projesi de farklı. Entelektüel annelerin yetişmesi ve üniversiteye gitmeyen annelerin o havayı solumalarını amaçlayan proje ilginç.

Köy Mayasıyla Kendi Yoğurduğunu Kendin Yap evde yoğurt mayalamaya teşvik projesi de güzel. Tarım Bakanı AOÇ’nin yeni mayasını tanıtmış. Ben zaten yoğurdumu evde yapıyorum. AOÇ’ nin günlük sütleriyle 2-3 günde bir mayalıyorum. İnanın hazır yoğurtlardan çok daha tatlı ve güzel oluyor. 
Çok farklı konular, ilginç projeler okuyoruz. Bunlar küçük küçük ama etkisi büyük, topluma faydasının çok olacağına inandığım çalışmalar….
güzel ve anlamlı projelerin (özellikle de okul öncesi çocuklara yönelik) çoğalması ve herkesin içinde olması dileğiyle…. 

Hiç yorum yok