interaktif müzeler


İnteraktif, üç boyutlu simülasyonlar, 360 derece panoramik görüntüler vb. teknolojinin son imkanlarıyla tarih ve kültürü insanlara sunan müzeler çoğalmaya başladı.  artık müze kavramı  değişiyor. Bildiğimiz klasik müzeler yok…
türkiyenin her şehrinde çok farklı temalarda ve son modern teknolojiyle müzeler  açılıyor. Bir toplantıda müzeler genel müdürünün sunumunu izledim ve çok etkilendim. Çok beğendim. Özel kurumlarla işbirliği ya da sponsorluğu yoluyla da açılan, açılacak birçok müze var.
Bu sunumu da Ulucanlar cezaevi müzesinde dinledim. Ve o müzeden ayrıca çok etkilendim. Bence herkesin görmesi gereken bir yer olmuş. Önce müzenin dışında dev duvarlara yazılı nazım hikmet ve necip fazıl’ın şiirlerini okuyunca tüylerim diken diken oldu. İçerisini gezerken onları daha iyi anladım. Moralim bozuldu doğrusu.
hapishaneler gerçekten başka bir dünya… hayatın karanlık ve soğuk yüzleri. Neler yaşandığını, bağırma seslerini duyunca daha iyi hissedebiliyorsunuz. Çok etkileyici  tavsiye ederim. Emeği geçenlere de teşekkürler böyle yıkık dökük tarihi alanlarımızı bize geri kazandıran herkese….
Ankara’da kentpark avm’de  “body world”  vücut sergisi vardı. Ben istanbulda görmüş çok etkilenmiştim. Ankarada açıldığına çok sevindim ve görmeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.  Nasıl özel bir varlık olduğumuzu bir kez daha anlamak için görülmeye değer ….  
Artık müzelerde çocukların ilgisini çekebilecek birçok etkinlikler yapılıyor. Müzelerde atölyeler, uygulamalı deneyler, eğitimler ve aktiviteler yaptırılıyor. Çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırıp onları sık sık müzelere götürmeliyiz…hem güzel vakit geçirip hem de güzel şeyler öğrenmeleri için bir fırsat…size ankara’dan bazıları müzelerde gerçekleştirilen öneri bir site:
http://www.dusekalka.org/hafta-sonu-






Hiç yorum yok