projeler.....


Benim yazı başlıklarım hiç bitmiyor gitgide artıyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Okuduğum, gördüğüm, duyduğum ve yaşadığım her şeyi paylaşmak istiyorum. Her şeye atlayan meraklı bir yapım var. Bu gidişle işimi bırakıp blog yazarı olacağım….

“Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi” konu başlıklı Avrupa birliği hibe projesi açılmış. Bu benim çok yapmak istediğim bir çalışmaydı. Tek dezavantajı 36-72 ay diye sınırlamışlar. Bense 0-72 ay arasını işlemek istiyordum. Özellikle 0-24 aylık tecrübemi aktarmak tabii.
Bu konuda gerçekten çok geriyiz.6-7 çok geç kampanyalarını çok destekliyorum. Çocuklar zehir gibiler daha 2 yaşında bile her şeyi biliyorlar. Düşünsenize 6 yaşına kadar hiçbirşey öğrenmemelerini,kitap yüzü görmemelerini. Ben buna dayanamıyorum çok üzülüyorum.
Kaç kişi çocuğunu kreşe gönderebiliyor ya da evinde eğitim verebiliyor. Sadece çalışan anneler bu konuda biraz daha şanslı, yani kendin ilgilenemesen bile kreşlerde bir şeyler öğretiyorlar, çocuklar daha sosyal oluyor. Gölbaşının nerdeyse nüfusu 100 bine yakın, Ankaranın metropol ilçesi ve 1-2 tane kreş var, onlarda yeni sayılır. Buradan ankaraya çocuklarını kreşe gönderenler var.
Gerçi benim projede düşündüğüm hedef kitle maddi imkansızlıkları olan, ev hanımı, eğitimsiz bilinçsiz kadınlar. Çocuklarına nasıl yaklaşmalılar, neler yapmaları gerekli konularında bilinçlendirmek. Bunları anlatmak, öğretmek. Tabii sadece sözde kalmayacak bir proje. Ders alıp gitmeyecekler hem çocuklarına daha iyi bakmayı öğrenecekler hem de daha bilinçli yaparlarsa maddi anlamda kendilerine iş imkanı da sağlayacaklar. Çalışan anneler eğer babaanne, anneanne gibi yakın akrabalar yoksa 3-4 yaşına kadar çocuklarını kadınlara baktırıyorlar. Ama artık herkes daha eğitimli, bilgili birilerine emanet etmek istiyor çocuklarını.
İşte bu proje bu açıdan önemli. Hanımlara hem istihdam sağlanacak hem de kendi çocuklarını büyütürken bazı şeylerin farkında olacaklar…çok önemli çokkk
her şey o kadar çok değişmişki. yanlış bilinenler var ki. Anne sütünün öneminden tutunda neler neler…her yerde böyle eğitimler verilip kadınlar, ANNELER bilinçlendirilmeli.
İYİ BİR GELECEK İÇİN..........

Hiç yorum yok