farklı ve doğal projeler

Gazete ve dergileri okudukça, internette dolaştıkça çok farklı konularla karşılaşıyorum. Gerçekten çok hoş çalışmalar ve doğaya dönüş var….değişik ve farklı fikirler, tasarımlar, meslekler.....
MASAL KÖYÜ
Dünya’ nın ekolojik platforma dogru gittigi günümüzde, Istanbul' un yanı basında ‘’Yalova’’merkeze 8 km mesafedeki safran köyünde, dogayla iç içe… Yapıların tamamen dogal malzemelerden modern dokunuslara dönüstügü; dogal taslar, agaçlar kerpiç vs. Herkesin özledigi sessiz, huzur dolu bir yasam platformudur. Köy yasamının modernize edilip sizlere sunulacagı masallardaki gibi hissedebileceginiz bir yasam!Dayanıklı ve saglıklı evlerden olusan ‘MASAL KÖYÜ’nde neler yok ki! Degirmeni, fırını, sebze ve meyve bahçeleri, yoga ve meditasyon alanları, hobby atölyesi, köy kahvesi, çocuk parkı, yüzme havuzu, spor sahası, göleti, küçük ırm agı, egzotik hayvanları, atları, inekleri vs. Dahası bünyesinde ekmegini, balını, sütünü, peynirini vs. üretebilen tamamen organik bir yasam köyü… Köyleri ve köy yasamını özlüyor ve seviyorsanız tam size göre bir yer. Artık TÜRKİYE’ninde stresten ve sesten uzak, organik, mutlu yasamların ve komsulukların oldugu bir masal köyü var . Teknolojiyi sadece burada kullanın gerisi hersey ama her sey dogal… deniliyor. gerçekten çok hoş değilmi?kim istemezki böyle bir köyde yaşamak.
http://www.masalkoyu.com/
TATUTA
Alternatif tatil peşindekiler tarım turizmine katılıyor…..Alışılmışın dışında bir tatil yapmak isteyenler ekolojik çiftlik ziyaretleri ile Türkiye'nin 32 noktasındaki çiftliklerden birinde erik topluyor, toprak çapalıyor, süt sağıyor. Is yapmak istemeyenler ise çiftlik evlerinde konaklayıp dogal hayata tanık oluyor.TaTuTa, uzun adıyla “Ekolojik Çiftliklerde Tarım Turizmi, Gönüllü Bilgi ve Tecrübe Takası” Projesi, tatili deniz kıyısında güneşlenerek geçirmek yerine çiftlik yaşamını tercih edenler için yeni bir olanak. Projesine katılan ziyaretçiler, Ekolojik Çiftlik Ziyaretleri rehberinden ya da projenin internet sitesinden seçtikleri çiftliklerde gönüllü çalışarak veya çiftliğe belli bir katkı payı ödeyerek konuk olarak ekolojik tarıma ve kırsal kalkınmaya katkı sağlıyorlar.Projeye özellikle metropollerde yaşayanlar ilgi gösteriyor. Kent yaşamının getirdiği sıkıntılardan uzaklaşmaya çalışan tatilciler doğayla başbaşa kalabilme fırsatını bu projeyle yakalıyor…
http://www.bugday.org/
AISHA Doğal bakım ürünleri.....
Çok geniş ürün içeriğiyle, gerçek bir bakım ve güzellik mabedi olduğu söyleniyor. Aisha markasının kurucusu ve yaratıcısı ise aslında çok televizyondan tanıdığımız bir isim olan Ayşe Tolga.
Ne kadar hoş istediğiniz zaman birşeyler yaratmak mümkün demekki. Anne ve bebek ürünleri de mevcut. ben kullanmadım ama merak ediyorum. artık doğal olan herşeye merak saldım, sürekli takip ediyorum.
felsefesi "Kendimizi ve dünyamızı onaralım ve iyileştirelim."
http://www.aisha.com.tr/


Hiç yorum yok