Bu kış geçmeyen hastalıklar...

    Bu kış mı desem gelmeyen kış mı bilemedim. Belki de  bu yüzden herkes hasta. Kar yağmayınca mikroplar ölmüyor. Hava sıcak olunca zor çok zor. Nerdeyse herkes en az bir kere ağır grip tarzı birşeyler geçiriyor. Grip tarzı diyorum çünkü 3 virüs dolaşıyormuş. Covid, İnfluenza, RSV.  1 ayda geçmeyen ya da geçer gibi yapıp tekrar başlayan, birbirine bulaşan, dönüşen bir hastalık bu. 2 aydır yaygın. Grip gibi başlayıp, eklem kas ağrıları da yapıp, en son öksürüğe çeviren ve geçmeyen bir öksürük bırakan hastalık. Ben de influenza oldum sonra öksürük başladı. Çok ağırdı.  Antibiyotikle kendime gelsemde öksürük kaldı. Doğal takviyeler, vitaminler ama yinede geçmiyor. 

   Özellikle okullarda çok yaygındı. Ordan evlere geliyordu tabii. Böyle böyle epey yayıldı. Şubat tatilinde umarım biter. Okullarda maske kullanımı olsa iyi olurdu da herkeste öylesine bıkmış ki bu maskeden. Tak diyemiyorsun. 

   Birde aşıların yan etkileri çıkıyor diyenler var. Özellikle kalp rahatsızlıkları ve eklem ağrıları şikayetleri var. Bir de bu geçmeyen uzun süren grip var. Artık bilemiyoruz. Herşey değişiyor. Hayatımız zaten pandemi öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor bence. Ekonomik krizde vurdu dünyayı ve ülkemizi. Hayat çok zorlaştı, farklılaştı. Değişen alışkanlıklar oldu. 

    Birde vertigo çok duyar oldum. Açıkçası korktuğum bir hastalıktı. Malesef beni de buldu. Annemde var çok zor kötü. Başınız dönüyor, dünya dönüyor. Ama deli gibi sürekli. O da mide bulantısı yapıyor. Benim bugün 3. defa oldu. Artık doktora gitme zamanı geldi. Özellikle başın dönerken gidersen tedavisi yapılabiliyormuş. O halde bir yere gitmek zor. Araba kullanmak imkansız zaten. Ancak sizi biri götürürse gidilebilir. İç kulakta dengeyle ilgili bir kayma sözkonusu sanırım. O düzeltilebilir bişeymiş.     

                   Herkese güzel ve sağlıklı bir kış ve şubat tatili dileğiyle...

Hiç yorum yok