Sagalassos Antik kenti...

  

       Burdur Ağlasun'da yer alan antik kent çok güzel ve büyük. Roma döneminin önemli şehirlerinden biriymiş. Tepede havadar bir kent. Araçla gittikten sonra epeyde yürüme yolu var.  Antalya'ya 1,5 saat uzaklıkta. Yani hafta sonu gezilebilecek yerlerden biri. 

        

    Kent büyük, biz sadece bir bölümünü 2 saatte gezdik. Tapınaklar, çeşme, konaklar, hamam, tiyatro, konut, çarşı, kütüphane, kaya mezerları gibi birçok gezilecek bölümü var. O zamanlar da böylesi devalar taşları taşıyıp, böylesi ince işçiliklerle motifler yapmaları, güzel eserler bırakmaları hep şaşırtıyor beni. Kütüphane var, bu çağda bile zor bulunan kütüphane...Tiyatrosu çok büyük...Heykellerle dolu birçok yer. 

İtalyadaki aşk çeşmesine benzettiğim meydandaki havuza bayıldım. Su tepeden öyle havuza akıyor. Bereketli topraklar...Sulak ve yeşil....Dilek çeşmesi hikayesiyle, bozuk paralar atıldımı tamamdır:)

Bu bölge büyük depremde atlatmış o yüzden de birçok eser yokolmuş. Ağlasunda çok güzel bir ilçe. Yemyeşil. Karadeniz gibi. Biraz yamaçlı ama havası da yeşili de çok güzel. 

Burası pek duyulmuş bir antik kent değil. Bence daha çok öne çıkmalı, tanıtımı yapılmalı.

Bu mistik ve büyüleyici kenti herkes görmeli...

Hiç yorum yok