Kız bebekler…

Diş çıkarma serüvenini de ilk kez nil de yaşıyorum. Çınar rahattı bu konuda. Hiç ağlamadan huysuzlanmadan çıkardı dişlerini. Oysa kızım çok vahim. Yemiyor, uyumuyor. Huysuz, bana yapışık ve ateşi çıkıyor. Ben ilk kez mi anne oluyorum anlayamadım ki. İki çocuk bu kadar mı farklı olur. Oğlum 6 aylıkken diş çıkardı kızım 10 ay oldu halen çıkaramadı ama diş emareleri aylardır devam ediyor. İnternetten tarama yapınca bir baktım ki bu konudan ne çok muzdarip varmış. Çocuklar ne zor diş çıkarırmış. Ne acılar çekermiş yeni yeni anlıyorum. Kıyamıyorsun da o kadar minikler ki. Neyse ki ilk dişimiz görünüyor gibi. Diş çıkarırken en iyi şey soğuk bir şeyler vermek ağzına. Buzdolabına konmuş içi su dolu diş kaşıyıcılar epey işe yarıyor. Ayrıca calgel jel de iyi geliyor tabii ağzını açıp sürebilirseniz. Hassas olduğundan ağzına da elletmiyor. Ayrıca calpol ağrı kesici de çok şiddetli olduğu dönemlerde verebiliyorsunuz.
Kızım hassas bir bebek. Sık sık grip oluyoruz. Tabii bunda ağbisi çınarın katkıları büyük. Kreşten alıp getiriyor nil de hemen kapıyor. Hasta olunca nilin gözlerinde çapakda çok oluyor. Kapanıyor resmen. Damla kullanmak zorunda kalıyoruz.
kız bebeklerin en önemli sorunlarından biri de idrar yolu iltihaplanması. idrar almaya çalışmak en zor meselelerden biri. 1 hafta uğraştığımızı biliyorum. Bağlıyorsunuz açıp baktığınızda akmış oluyor. İdrar tahlili yaptırıp eğer iltihap çıkarsa antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Sonrasında da böbrek ultrasonu çektirip böbreklerini kontrol ettiriyorsunuz.
Pişik, mantar da kız çocuklarında daha fazla. Daha hassaslar. Ben bunları oğlumda hiç yaşamadım doğrusu. Bir dönem acayip mantar oldu, kapalı nemli ortam ne de olsa. Çok uğraştık onun içinde. Bir de besin alerjisi de olabiliyor. Esasında alerji, mantar ve idrar yolu iltihaplanmasının belirtileri aynı olabiliyor. Bu da teşhisi zorlaştırıyor. Hangisi diye bebeğe de size de epey zorluklar yaşatıyor. İnanın zor bizim gibi yaşayanlara kolay gelsin diyorum…
ayrıca bir dönem çok kaka yapıyordu. miktarı da sayısı da. ve sürekli bezinden taşıp kıyafetlerini bulaştırıyordu. kıyafet çıkarıp yıkamaktan helak oluyorsunuz. bezler bu konuda yetersiz ne kullandıysak aynı tabii çok ve biraz da cıvık olunca kaçınılmaz son oluyor. oğlum hep kabızdı kızım da tam tersi.:))) gülümseten anılar olarak kalacak hepsi...
Benim bebeklerim emeklemiyor. Oysaki çok isterdim. böyle emekleyerek evin içinde dolaşan bebek çok şirin olsa gerek. Maalesef iki çocuğumda yürümeye direk geçenlerden. Emeklemek kol ve bacak kaslarının gelişimi için de çok iyi diyorlar ama bizim elimizde olan bir şey değil. Bebekler kendileri yapacaklarını belirliyorlar.  O yüzden her çocuk farklı ve özel. Daha bebekken kendilerini belli ediyorlar.
İşte böyle böyle büyüyorlar…sağlıklı olsunlar da bunlar gelip geçiyor değil mi?

Hiç yorum yok