Antalyayı gezmek

         Antalya'nın içini gezmek için başlıca 3 bölgeye ayırabiliriz. Konyaaltı, Lara ve ortalarında olan merkez, Kaleiçi. Tabii birde 19 ilçesi var, 4 tanesi merkez ilçe desek geriye 15 ilçede düşünün artık. Her biri birbirinden güzel ilçeler. Tarihi ve doğal güzelliklerle dolular. Kemer, Kaş, Alanya, Manavgat en popüler olanlardan. Merkeze yakınlar avantajlı tabii. Yani Kemer ve Manavgat. Belek ve Beldibi bunların içinde zaten. Kaş ve Alanya günübirlik gidip gelmek için bana zor geliyor. Gidince oraya yönelik gezi planı yapıp orada kalmalı. 

1 haftalık bir gezmece benimki. Gündüzleri ve akşamları dolu dolu...

  1. Konyaaltı tarafı da Beach park, Atatürk parkı ve sahil olarak üç seçenekli diyebilirim. Hepsi yan yana zaten. Burada eğlence mekanları, cafeler ve denize girme imkanı bulunuyor.  Buranın avantajı çimlerin üzerine sandalye masanızı kurup, denize girme imkanınızın olması. Temiz, kaliteli ve ekonomik bir seçenek oluyor. 
  2. Kaleiçine Üç Kapılardan giriyoruz. Her yer tarihi konaklarla dolu. Ve çoğu butik otel ve birçoğuda yeme-içme mekanı. Başlı başına birkaç gün burada kalıp, eğlenip denize girebilirsiniz. Aradığınız herşey var. Dinlenme, eğlenme, alışveriş. Yat limanı da burada. Tekne turuda düşünülebilir. Bir akşam canlı müziğe gelinmeli. Her tarzdan müzik türü, eğlence var zaten. İstediğine takıl:)) 
  3. Üç Kapılar 
  4. Yat limanı
  5. Mermerli plajı 
  6. Lara'da aynı şekilde. Falezler  ve Lara plajları olarak ikiye ayırabilirim.  Falezlerdeki parklarda güzel, yeşil çimlere uzanarak denizi izlemek. Ya da falezlerden denize girilen birkaç plaj ve yer var. Oralardan denize girmeyi çok seviyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Ama yüzmeyi bilenler ve kıyıdan deniz sevmeyenler için bu alternatif.  Klasik deniz istiyorsanız Laradaki beachler güzel. Bir akşam Akra Otelde jazz dinlemeye gitmekte çok keyifli.
  7. Kemer tarafına gidiyoruz.  Çok yer var. Aklıma ilk gelenler ve gittiklerimi hemen yazacağım. Phaselis, Teleferik, Göynük kanyonu, Ulupınar, Çıralı, Adrasan, Kesme boğazı, Ayışığı plajı. Hepsi ayrı güzel. Çıralı, Adrasanda bungalov tarzı evlerde dinlenme ve doğayla baş başa tatiller moda. Ne tarz birşey seviyorsanız ona yönlenebilirsiniz. Nehir kenarımı, denizmi, kanyonmu, doğa mı? 
  8. Manavgatta Köprülü kanyona gidip rafting yapıp, nehir kenarında bol fotoğraf çektirip, botla gezebilirsiniz. Titreyen gölde tekne turu yapabilirsiniz.   
  9. Belek'de The Lanfd Of Lagends gidip gezilebilir. Akşam gösterileri izlenebilir. Burası açık avm konseptinde, şık bir yer. Özellikle akşamları su ve akrobat gösterileri çok güzel oluyor. Ayrıca Türkiye'nin Disneylandı denen tema parkına gitmenizi ve eğlenmenizi de öneririm. Özellikle gençler için çok adrenalin dolu bir eğlence merkezi. 
  10. Geyikbayırı, Çakırlar tarafını da seviyorum. Çakırlar kahvaltısıyla ünlü bir yer Antalyada.  Özellikle Çağlarca'nın manzarası ve yeşili bana Karadenizi hatırlatıyor. The Land de, doğanın içinde, muhteşem manzarasıyla meditasyon yoga kampıda yapılabilir. 
            Akşamları da canlı konserlerden, gösterilere kadar ne isterseniz var. Aspendosta Anadolu ateşine gitmekten tutunda jazz dinlemek, deniz kenarında kumsalda rakı veya şarap keyifleri. Ayrıca;  
  • Side antik kenti, sahili ve çarşısını gezmek...
  • Kurşunlu şelalesinde balık yemek....
  • Alanyada kalede oturup deniz manzarasını izlemek, Dim çayında serinlemek....gibi gibi......

          Eminim bilmediğim ve gezilecek ne çok yer vardır. Sanırım 1 hafta yetmiyor. Antalya'da kültür turları içinde çok cazip bir şehir. Çok fazla antik kent ve kültür varlığı mevcut. Artık nasıl bir tatil hayaliniz varsa hepsini yapabileceğiniz bir şehir burası...Bu yazdıklarım benim kısa zamanda keşiflerim...

                                Herkese güzel bir yaz ve özlenen güzel bir tatil diliyorum...

1 yorum

  1. HoF Legends is our in-game merchandise collection function and has rapidly become the preferred addition to our free slot games. Upgrade your collection of legendary legendary beings by collecting chests and tokens. Most machines display the foundations on the skin of the machine or have a help part find a way to|you possibly can} click on to 메리트카지노 learn should you're taking part in} online. If you do not see these, ask a slot attendant on the casino or name the customer support number in case you are taking part in} online.

    YanıtlaSil