Bebekler için yeni organizasyonlar

Bebekler için ne çok organizasyonlar çıkmış. Bizim zamanımızda yani 10 yıl öncesine kadar en fazla evde doğum günleri, mevlüt ve diş buğdayı vardı. Hastane oda süsleme ve doğum fotoğrafçısı yeni yeni başlamıştı. Sonra Baby shower geldi.  Şimdi ise bunlar eskidi bile. Artık herşey organizasyon firmalarıyla büyük ve görkemli kutlanıyor. Yeni çıkanlara çok şaşırıyorum. İlginç geliyor. En yenileri ise gender ve sip and see partileri. Acaba bu kadarına gerek var mı diye de sorgulamıyorum değil yani.

Bende yakında hala olacağım,  çok heyecanlıyım. Bunların hepsini yapabilir miyiz bilmiyorum. Annelere hem bütçede hemde emek olarak zor mu yoksa keyifli mi onu da bilmiyorum. Gerçi bunlar hayatta bir iki kez yapılan şeyler. Belli gelenek görenekleride yaşatmak belki de. Mesela diş buğdayında bebeğe meslek seçimi yaptırılır. Kırk uçurmada farklı şeyler var. Sonrasına güzel bir anı bırakmış oluyorsunuz. Şimdiki bebekler fazlasıyla şanslı...


Bu eğlenceli neşeli geçen günlerin hamilelikle başlayan bebek rütiellerine gelelim; 



  1. Gender parti (Cinsiyet öğrenme partisi)  
  2. Baby shower (Doğum öncesi partisi)
  3. Hastane odası süsleme ve bebek şekeri, şerbet sunumu
  4. Doğum fotoğrafçısı
  5. Sip and see partisi (Doğum sonrası partisi)
  6. Bebek mevlidi
  7. Göbek Bağını gömme
  8. Kırk uçurma
  9. Diş buğdayı ( İlk dişini çıkardığında yapılan parti)
  10. 6 aylık kınası (Kız bebeklere)
  11. 1 yaş fotoğraf çekimleri
  12. Doğum günü partileri (Organizasyon firmalarının düzenlediği temalı konsept partiler)

Benim duyduklarım şimdilik bu kadar. Bilmediğim eklenecek varsa yazarsanız çok sevinirim. Birçoğunu hepimiz biliyoruz. Hepsini değil de yurtdışından yayılan ve yeni çıkanlardan bahsetmek istiyorum: 

Baby Shower: Doğum öncesi partisi...

Bebeğin dünyaya gelişini kutlamak için düzenlenen eğlenceli bir etkinliktir. Müstakbel anne hediyeler, iyilik ve güzelliklerle bir nevi yıkanır. Bu tür partiler genelde ABD ve İngiltere'de oldukça popüler olup ülkemizde birkaç senedir popülerdir. İster en iyi arkadaş, ister aileden biri, ister anne adayının kendisi partiyi düzenleyebilir. Bu partiyi yapmadan önce partinizin teması ne olacak ya da ihtiyaç listenizde nelere yer vermelisiniz gibi konulara da dikkat etmek gerekir. 

Gender Parti: Cinsiyet belirleme partisi... 

İnsanların toplaşması, çeşitli yaratıcı yöntemlerle pembe ya da mavi rengin sürprizli bir şekilde açığa çıkması ve herkesin sevince boğulması şeklinde gerçekleşiyor. Genellikle doktorunuz bir kağıda cinsiyeti yazıp kapalı bi zarfa koyuyor, siz de bunu bi pastacıya veriyorsunuz. bunun üzerine dışı krema kaplı içi pembe ya da mavili kek, pasta vs. yapılıyor. Gelen misafirler toplanarak keki kesip cinsiyeti öğreniyorsunuz. 


Sip and See Partisi: Bebeğe ziyaret kutlaması...
Bir nevi baby shower’ın doğumdan sonra yapılan hali. Bizim adetlerimizde yer alan mevlit de bu işi görüyor, diyebilirsin. Ancak sip & see daha ziyade parti tadında olduğu için konsept olarak farklı. Dekor, davetiyeler, ikramlıklar, hediyelikler derken (bunlar senin tercihine bağlı) baby shower ile daha benzer özellikler taşıdığını söyleyebiliriz.

Göbek bağını gömme:
Bebeğin yaklaşık bir haftada kuruyup kopan bağını ileride olması istenilen meslek grubuyla ilgili bir yere gömme geleneğidir. Ben farkında olmadan çöpe atanlardanım😄😄😄 
Bununla ilgili okuduğum habere çok güldüm. Çok yaratıcı bir milletiz. "Bir grup girişimci, kurdukları internet sitesi üzerinden göbek bağı gömme geleneğini yaşatıyor. Kargo ile alınan göbek bağları, dünyanın en ünlü üniversiteleri ve şirketlerinin bahçelerine gömülüyor. Türkiye'de yaşayan yakınlarının çocuklarına ait göbek bağlarını bulunduğu yerdeki üniversite bahçelerine gömmelerini istemesi üzerine "Göbekbox" firmasını kurdu."

6. ay kınası: 
Kız çocuğunun doğumunu müjdelemek için yapılan bir ritüel. Adı üzerinde, bebeğin 6. ayında yapılıyor. Tam da bu zamanlarda miniğinin ilk dişi de çıkabilir. Şanslıysanız ikisini bir arada yapabilirsiniz. Baktığım kına konseptlerinde tema kırmızı olarak seçilmiş hep. 

Ünlülerinde özellikle baby shower partileri epey moda. Yeni trend bu artık...


Tabii bu partiler veya kutlamalar için ya organizasyon firmalarını kullanarak ya da kendiniz  düzenleyebilirsiniz. Partiler için parti malzemeleri satan birçok dükkan açıldı. Ayrıca bu konuda internetten sipariş verebileceğiniz birçok site var. tercihler tamamen size kalmış...
Herkese sağlıklı bebekler ve güzel kutlamalar dileğiyle...

Hiç yorum yok