Ankara ilçelerinden Güdül'de Trekking ve ekolojik köy...

Ankara ilçelerinden Güdül'ün hiç bilmediğimiz yönleri varmış. Güdül özellikle Sorgun göletiyle meşhur. Gerçekten burasının bir Abant ya da Gölcük'ten bir farkı olmadığını düşünüyorum. Güzellikleri  fotoğraflar anlatıyor. Buraya sonbaharda da gitmek isterdim. Eminim harika oluyordur. 

Güdül'de trekking rotası  11 tane. Biz Sorgun göleti ve Süvari çayı çevresinde trekking yaptık. Çevre köylerin yaylarına çıktık yayla evleri çok güzeldi. Süvari çayı bir vadi ve çok güzel bir çayın kenarında yürüyorsunuz. Bu çayın devamı sizi peribacalarına çıkarıyor. Çok ilginç ama bu oluşum Kapadokyaya benzer. Doğası harika, gidip görmeye değer. 


  



 Sorgun Göleti 



          Süvari çayı 
Güdül'de en ilgimi çeken şeylerin başında Tahtacıörencik köyünde ekolojik tarımın yani doğal tarımın yapılması ve köylülerin buna ilgili olmasıydı. Burada ekolojik çiftlikler, yumurta çiftlikleri gezmeniz mümkün. Köylüler harika bir köy pazarı ve köy sofrası kuruyorlar size. Tabii haberli gitmeniz durumunda ve özellikle hafta sonları. Bu siteden yaptıkları çalışmaları görebilirsiniz. Tabii çalışmaların başında  Üniversiteden hocalar da var.     https://tahtaciorencik.org/






Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nin (TADYA) yı kurmuşlar ve buradan birçok doğal ürün üretip satıyorlar. köylülerin en çok önem verdiği şeylerin başında köylerinin doğal halinde kalması ve kirlenmemesi. O yüzden gelen ziyaretçilerden bu hassalığı göstermelerini bekliyorlar. 

Köy pazarında yok yok. İsterseniz telefonla Ankara'ya sipariş getirebiliyorlar. Özellikle süt, yumurta harika. Sütün üstünde sap sarı harika bir kaymak oluyor. Ben yaprak sarmalarını çok beğeniyorum. Tazecik sebzeler getiriyorlar. 




Çok yakın çevremizde neler neler var ama birçoğumuz bilmiyor malesef...

 Rotaların detayına: http://www.ankaratrekkingrotalari.com/   sayfasından ulaşabilir, android uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz...

Güdül çevresinde de bu harika güzellikleri görmeniz dileğiyle...

Hiç yorum yok