Ankara ilçelerinden Çubuk'ta Trekking...

 Ankara'ya yakın ilçelerden biri olan Çubuk'ta Karagölüyle meşhur bir ilçemiz. Tabii öncelikle Çubuk turşusuyla.

Ama ben en çok Karadenizi burada görüp hissettiğim için trekking yaparken Çubuğu sevdim. Ormanlarını yaylalarını sevdim. Kendimi kaybediyorum burada. Bu baharda 4 kez gittim. Her seferinde başka rotadan gidiyoruz ve her defasında bayılıyorum. 1 ay önce gittiğimde sonbaharın güzelliklerini gördüm. Yayla da kar bile gördük. 13 km yürümüşüz, 3-4 saat kadardı. Çok yorulmama rağmen güzelliğini unutamadığım yerlerden ve tekrar gitmek istediğim. 






Belediyesi de çok çalışan ve çok misafirperver. Bu güzellikleri tanıtmak için çalışıyorlar. Belediye başkanı Karadenizli ve sıkı bir trekkingçi. Büyük gruplar oluşturup talepleriniz karşısında sizleri gezdiriyorlar. Yöresel yemekleri ve şehir merkezinde müzeleri de var. 

Yayla köyleri harika. Süprizli yollar. Biraz yürüyün karşınıza gölet çıkıyor. Biraz yürüyünce orman, biraz yürüyünce akan dereler...İçinize orman kokusunu çekin...Karşınıza bir şelale de çıkabilir.Hacılar şelalesi, balık çiftliği hepsi doğal güzelliklerin içinde...




Burada da tam 16 rota var. Her hafta 1 ya da 2 rota gezebilsek bizim bu 3 ilçede epey zamana ihtiyacımız var. Ayrıca Kızılcahamam, Beypazarı ve Nallıhan da da rotalar var. Zaten Ankara'nın kuzey ilçeleri bunlar ve birbirleriyle bağlantılı rotalar. Kısa ve uzun rotalar var. Rotaların detayına: 
http://www.ankaratrekkingrotalari.com/   sayfasından ulaşabilir, android uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz...

Karadenizi yaşamak için özellikle yazın hiç uzağa gitmeye gerek yok. 
Kendinizi Çubuğun ormanlarına bırakın sizleri acayip doğal güzellikler ve manzaralar bekliyor.  

Hiç yorum yok