ruhsal gelişim…huzur ve mutluluğu yakalamak…

        Öncelikle ruhsal gelişimle kişisel gelişimin ayrı kavramlar olduğunu hatırlatmak istiyorum…kişisel gelişim başarı odaklı daha dışa dönük yaşamımıza hitap ediyor. Ruhsal gelişim ise kişinin kendisiyle, iç dünyasını tanımlıyor. Yani ruhumuz, huzurumuz, mutluluğumuz…ama ikisinin de ortak hedefi bireyin mutlu olması tabii.  Yani birbirinden bağımsız değiller bence. önce ruhsal gelişim olmalı sonra kişisel gelişim. Temel inşaat zayıfsa üstünü istediğin kadar doldur, temeli sağlam olmayınca birgün çöker. Yani pozitif olmayan, iyimser olmayan bir kişinin başarılı olma olasılığının düşük olacağını düşünüyorum. Ruhsal gelişim her zaman lazım ve kişisel gelişimle birlikte olmalı bence.
         Ben ruhsal gelişimle ilgili yapabileceklerinizden biraz bahsetmek istiyorum. hayatımıza hükmedilmek, onu bilinçli bir şekilde yönetebilmek mümkün mü???evet herşeyin sizin elinizde olduğuyla ilgili birçok kitap var. Kitapların ortak yanı kişi kendini iyi tanırsa ve geliştirebilirse, bir de hayata olumlu bakıp, iyimser olursa istediği gibi yaşayabilir. Yani kaderini kendi baştan  yazabilir…
Konuyla ilgili sıkça duyduğumuz kavramlar;
 ü Evrenle konuşmak
 ü Secret yapmak
 ü Olumlamalar
 ü Reikiki / Pozitif enerji
 ü Biyoenerji
 ü Kozmik enerji
 ü Kuantum
 ü Düşünce gücü (Beyin gücü)
 ü Sufi söylemler
 ü Nefes çalışmaları
 ü Şifalı Taşlar

             Genelde kavramların içerikleri benzer. İnsanın yaratılışından, verilen enerji ve güçten bahsediliyor. Ve çoğu kişi bunun farkında bile değil…
Birkaç kavramın açıklamalarından örnekler(alıntıdır):
             “Reikiki, Rei her yerde varolan, ki: ruhsal yaşam enerjisi anlamına gelmektedir. Sözcük anlamı, Japonca'da, "Evrensel Yaşam Enerjisi" anlamına gelmektedir. Reiki herhangi bir din yada inanç şekli değildir her inanca sahip insan tarafından kolaylıkla uygulanabilir. Reiki tıbbı reddetmez aksine tıbbi tedaviye destek olma işlevindedir. Reiki ile herkes kendinin şifacısı olabilir.”
            “Gerçek sufi Allah sevgisi ile safi olmuş, huzur bulmuş kimsedir. Sufiliğin iç yüzü ilâhî aşk, dış yüzü güzel ahlâktır. Sufi söylemde, herşey Allah'dan gelir ve Allah aşktan ibarettir. O halde evrendeki hiç bir şey, yanlış, kötü, çirkin, negatif, olumsuz vs. olamaz. Algımızın geçici sınırlılığı, şeyleri birbirinden ayrı olarak algılamamıza ve sıfatlar vermemize sebep olur.”

            “ Secret yapmak, ya da çekim yasasını uygulamak diye adlandırılan şey; kaderimizi çizmek ve isteklerimizi gerçekleştirmek adına yapılan bir uygulamadır. Her düşüncenin kendine has bir frekansı olduğu ve bu düşünce çok sık tekrarlanırsa çevrede bu frerakansta bir alan oluşturulduğu fikri benimsenir. İsteği yaratan düşüncenin frekansı ile uyuşan frekansın birbirini çekeceği öne sürülerek, isteklerin kişiye doğru çekileceği savunulur.”
              “ söz büyüdür. Bu nedenle kullandığınız her sözcüğün niyetinizle, varmak istediğiniz noktayla ilgili olmasına özen gösterin. Ağzımızdan çıkan en küçük bir söz bile tüm vücudumuza, tüm evrene yaydığımız bir emirdir. Dolayısıyla odaklandığımız düşünceler ve sıkça ağzımızdan çıkan sözler bir süre sonra bizim gerçekliğimiz olmaya başlar. Önemli olan nasıl bir "siz" yaratmak istediğiniz. Hayal ettiğiniz yeni sizi yaratırken, kelimelerin, hedefinize uygun olumlama cümlelerinin gücünü unutmayın. Bu cümleleri boş kaldığınızda, araba kullanırken, uykuya dalmadan önce, sabah kalkar kalkmaz aynaya bakarak sık sık yüksek sesle tekrar edin. Ödev verilmiş bir ilkokul çocuğu gibi sayfalar dolusu yazın. Yazı evrenle yaptığınız bir sözleşmedir. Hayatınızı değiştirmek istiyorsanız mutlaka kullandığınız cümleleri de değiştirin ve olumlama cümlelerini bol bol kullanarak ruh halinizi daha olumluya çekin.”
             Olumlamalar , isteklerinizle ilgili olumlu cümleler kurup, onları sürekli kullanmanız ve hayatınıza sokmanızı anlatıyor. Bildiğimiz tabiriyle kendini telkin etmede denebilir.
           “Şifalı Taşlar,insanın yaradılışındaki ana unsur olan toprağın bir türevi olan taşların, kristallerin, piramitlerin oluşumları, şekilleri, renkleri ve auralarıyla, bedenimizdeki salgı bezleri ve organlarımıza nasıl etki ettiğini, şakra ve enerji merkezlerini nasıl çalıştırdığını zengin örnekleri ile açıklıyor.  Taşlar günümüze değin yüzyıllardır farklı kültürlerde sağlıkla ilişkilendirilmiş ve değişik sağlık sorunlarına iyi geldiğine inanılmıştır….” 

Konuyla ilgili okunabilecek başarılı kitaplardan örnekler;

1. EVRENDEN TORPİLİM VAR     Aykut Oğut
2. VAROLMANIN GÜCÜ                Eckhart Tolle    https://www.eckharttolletv.com
3. KUANTUM SIÇRAMA ACIDAN MUTLULUĞA, YOKLUKTAN BOLLUĞA,  HASTALIKTAN ŞİFAYA…   R.Şanal   http://rsanal.com/
http://hayatinrenkleri-ozgur.blogspot.com.tr/2010/08/reha-mutarn-rsanal-ve-kuantumla-ilgili.html
4. ŞİFALI TAŞLAR                                        Ahmet/ Elmas Maranki
5. IŞIĞI ARAYANLARIN KARANLIK YANI                Debbie Ford
6. EVRENDE TESADÜF YOKTUR YANKI VARDIR   Nusret Kaya
http://psikoestetik.com/anasayfa
7. RUHSAL GELİŞİM VE KADER                                Ender Saraç

***Olumlamayla ilgili web siteleri:
*http://degisimehazirim.com/blog/kuantum-olumlama-cumleleri/
*http://reikienerjivekuantummerkezi.wordpress.com/2010/10/04/olumlamalar-ve-ayna-goruntusu-yontemi/

***Mantra / Meditasyon ile ilgili web sayfası:
http://www.ruhsalyasam.com/mantra-nedir/

***Güç sizin beyninizde…İlginç bir hayat hikayesi:
              Sanırım bunlara en uygun sporda yoga…nefes çalışmaları da bu konuda atlanmayacak kadar önemli…Mutlu olmak gerçekten zor değil. Eğer biraz da inançlıysanız tamamdır.
              Bu konu ucu açık, üstüne çokşey  yazılabilecek olan bir konu. Ben kısaca özetlemeyi hedeflesem de yinede epey uzun oldu. Umarım okuyanlar için iyi bir toparlama olmuştur, faydalı olur…eğer ilgiliyseniz kitapları ve web sayfalarını okumanızı öneririm...
             Varolan pozitif enerjiyi çekmeniz ve isteklerinizin olması dileğiyle….

-->

Hiç yorum yok