mozaik pasta...

Küçükken annemin yaptığı ve en sevdiğim pastaların başında mozaik pasta gelirdi. Şimdi de bizim evde en sevilen pastalardan biri oldu. Ailemin pek pastayla arası olmasa da mozaik pastayı herkes seviyor. Üstelik yapımı çok kolay, pratik…Şimdi de tam zamanı. Bu sıcaklarda buzluktan soğuk soğuk çıkarıp yemek için. Kızım ve oğlum bisküvileri ezmeyi, kırmayı çok seviyor. Çocuklarınızla birlikte yapılabilecek, kolay bir pasta. Eğlenceli vakit geçirmek için ideal. Zaten bir de  kurabiye yapabiliyoruz birlikte.
Dışarıda yediğim hiçbir mozaik pasta, annemin tarifinin lezzetini vermiyor bana. Her ne kadar görünüşleri benzer olsa da, görünce canım çekip aldıysam da hiç aradığım lezzeti  bulamadım. 
Mozaik pasta
Malzemeler:
500 gr bisküvi
1 yumurta
250 gr tereyağ  veya margarin
Pudra şekeri
Süt
Kakao
Ceviz
Yapılışı:  Bisküviler ezilecek. Cevizler de öyle (Ceviz yoksa fındık da konabilir). Ben genelde diri diri daha çok sevdiğimden elimle parçalıyorum. Ama bunları rondoda iyice ezebilirsinizde. Diğer malzemeleri de üstüne ekleyip iyice yoğrulacak. Strech folyoyu iki kat yapıp,  içine hamuru koyup tezgahın üstüne sağa sola çarparak üçgen şekil vermeye çalışıyorum.  Genelde iki rulo oluyor, epey çıkıyor. Az yapmak isterseniz tarifi yarımda kullanabilirsiniz. Daha sonra da buzluğa atıyorum. İstenildiği zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyip servis yapabilirsiniz. Arzuya göre yanına dondurma da eklenebilir... Fotoğrafta pasta yumuşak olduğu için pek güzel çıkmadı. donmuş hali çok daha iyi.  Afiyet olsun….  


-->

Hiç yorum yok