Yeni çocuk mağazalarından….ankara’dan..

Yabancı çocuk markaları Ankara avm’lerinde bir bir açılmaya başladı. Çeşitlendik yani. Yeni mağazaların ortak özelliği konsept olmaları...mağaza dizaynlarının çok şık olması. Gerçekten biz büyükler bile dolaşmaya bayılıyoruz.
Mesela hello kity mağazası pespembe. Her  tarafta hello kity in süper aksesuarları, kıyafetleri, oyuncakları ile dolu…mağazanın yanında cafesi de var. Peçetesinden tutun da masasına kadar her şey hello kity konseptte. Sadece kızlara hitap etse de yaş aralığı epey var. Genç kızlara göre de çok şey bulunabilir. İç çamaşıra kadar pek çok ürün çeşidi var.
Kentpark'ta açılan kidsparkın içinde de yok yok. Çok hoş mağazalar açılmış. lavabolar bile çocuklara özel. herşey düşünülmüş.  Kidycity çok beğenmiştim, bu gittiğimde Disney baby açılmıştı. Disney kahramanlarının nesini isterseniz var. Sanırım Amerikan firmasıydı. Eltim hep o markayı kullandığı için hatırlıyorum. Tabii orada ucuz. Markalar Amerika’da çok ucuz, bizim burada da çok pahalı. Buranın fiyatları da orta ve üstüydü. Jujube de hoş kıyafetler var. 
Kidycity mağazası da e-bebek formatında. Kanz’ın  olduğunu duyunca şaşırdım. Kanz’ın çocuk giysilerinin modellerini farklı ve hoş oluyor, beğeniyordum. Ama bu mağazasıyla kendini  aşmış diyebilirim. Gerçekten her şey düşünülmüş…kıyafet bölümlerinde birkaç yabancı isimli marka vardı hepsi kanz’ınmış. Modeller çok güzeldi.
Smyk’da ankamall’de, tepe home’un yerine, kocaman, 365 avm’den sonra ikinci mağazasını  açtı. Sıkça uğradığım, hem ekonomik hem de modellerini ve kalitesini beğendiğim bir mağaza.
Babymall, Avrupa’nın en büyük bebek mağazasıymış. Henüz gitmedim zaten çok yeni. artık bebek dönemimizde geçti sayılır. Geçende yeni doğum yapmış arkadaşıma gittim. Arda bebek, bana o kadar minik geldi ki. Henüz üstünden 3 yıl geçti ama çokkkk uzak geldi. Nasıl da geçiyor zaman.
H&M, Koton hatta Mango’da bile çocuk giyim var artık. Ünlü markalar çocuk giyimine de el attılar anlayacağınız. Baktılar ki ne varsa çocuk dünyasında var. Ne yapsan gidiyor... Peş peşe e-bebek, joker, smyk vs. açıldıkça tutuyor. 
ben bu sıçrayışları restoranlarda da görmek istiyorum. Çünkü çocuklarla gidilebilecek, onlara özel uygulamaların olduğu restoran sayısı oldukça az. özellikle beslenmelerine yönelik özel restoranlar olsa. çocukların ilgisini çekebilecek renk, modellerde dekorasyon, özel süslemelerle yemek servisleri...sebze yemekleri, sandviçler, makarnalar...olsa hoş olmaz mı? gerçekten şu anda param olsa, yatırımcı olsam bu tarz, çok fonksiyonlu, çocuklara özel bir restoran açardım. 
amaç çocuklarla gidilen her yerde onlara hizmet, onları orada tutacak birşeyler sunulması...smyk'da olduğu gibi. mağazanın içinde oyun alanı var. çocuğunuz oynarken siz alışveriş yapabiliyorsunuz......
-->

2 yorum

  1. Baby Mall daha ziyade doğumdan önce gidip ihtiyaçların alınacağı bir yer. Kıyafet falan da var ama öyle çok fazla çeşit yok

    YanıtlaSil
  2. Çok büyük yazıyordu. sanırım reklamının yapıldığı kadar tutmadı. yorumunuz için teşekkürler...

    YanıtlaSil