FIRSAT SİTELERİ….

Fırsat siteleri çoğaldı ve çok yayıldı. Benim de her sabah mailimde görüp baktığım bir alan oldu. Sık sık da kullanıyorum iyi yönleri de var kötü de tabii…ama özünde güzel bir fikir bence…bu fikri bulup ilk türkiye'de hayata geçiren kadınla röportaj vardı dergide gördüm okudum. Çok hoşuma gitti genç, enerjik hoş bir kadın…yeni, yaratıcı herşeyi seviyorum.  
Ama bilgisi olmayanlar için kısaca bu siteleri özetlemek isterim.
Hangi ilde oturuyorsanız ilinizdeki birçok sektörün yaptığı indirimlerden yararlanmanızı sağlayan web siteleri var. İsteyen başvuran firmalar tanıtımlarını yapmak amacıyla promosyon gibi indirim uyguluyorlar (güzellik, sağlık, yeme-içme, konaklama, tatil, konser vs.). Bu indirim belli saat aralığında oluyor. Ve siz hoşunuza giden ya da ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz fırsattan alarak yararlanıyorsunuz. Tabii beğendiğiniz bir fırsatı birkaç saat sonra bulamayabilirsiniz, ben de birkaç kez oldu. Aldığınız fırsatı (indirim kuponunuzu) belli bir süre içinde kullanmanız gerekmekte yoksa yanabiliyor. Daha detaylı bilgi için siteleri ziyaret etmenizi öneririm.
Ben aldığım, memnun kalıp kalmadığım fırsatlar hakkında yorum yapan web sitesi olsun istiyorum. Yapılan yorumları da okumak ve fırsattan yararlanıp yararlanmayacağıma ona göre karar vermek istiyorum. Kategorilerine göre ayrılıp, herkes gittiği mekanlar hakkında memnuniyet ya da şikayetini belirten mesajlar yazsa. Özetle yemek bölümüne girip, restoranın ismini yazıp o restoran hakkında yorumları okuyup sonra alıp almamaya karar vermek istiyorum. Yani iyi mi kötü mü bilemiyorsunuz tabii. Hem bu indirim sağlayan firmaların da gelen müşteriye ucuz diye farklı muamele yapmasını önleyerek, biraz daha özenli olmalarını sağlayabilir diye düşünüyorum.
Ayrıca bir önerim de özel hastanelerden de katılım istiyorum. Mesela checkup vs. indirimli olsa iyi olur değil mi?
Çok farklı yaratıcı ilanlar görüyorum. logolucikolata.com ilgimi çekmişti mesela. Fotoğraflarınızdan kitap, magnet ya da karikatür tablo yapılması gibi farklı fırsatlarda vardı.
Ben yeme-içmeden pek hoşlanmadım, aldığım fırsatları beğenmedim. Ayrıcalıklı davranıldığını gördüm yani özenmiyorlar bu da hoş değil tabii. bir de kozmo disk, biosera krem, horlama aparatları gibi medikal satılan ürünlerden aldım memnun kalmadım. yani reklam yapılanlardan farklı ürünmü gönderiliyor yoksa farklı firmalardan mı anlayamadım. kozmo disk için aradığım da sahte olduğunu söylediler. gerçek firma öyle bir kampanya yapmamış mesela.  
Ama kuaför, spor, konser, cilt bakımı gibi fırsatlar hoşuma gitti. En çok ilgilendiklerim bu sektörler oluyor artık. Çocuklara yönelik de kurslar, etkinliklerde var…hatta özel kreşler var indirim yapan. Takip etmek lazım…
İki önemli hatırlatmam olacak sizlere…kuzenimim yaşadığı sıkıntıları yaşıyor olabilirsiniz düşüncesiyle yazmak istedim. aldığınız ve memnun kalmadığınız fırsatları iptal ettirip geri iade yaptırabiliyorsunuz. Tabii her konuda olmayabilir yemek de mesela. Ama onda da şikayetinizi bildirebilirsiniz. ben aldığım yoga ve diksiyon kurslarını saat ve günleri uymadığı için birkaç gün içinde arayıp iptal ettirdim.
İkincisi de aldığınız fırsatları ve onlarla ilgili son kullanma tarihi gibi bilgilere de aldığınız sitenin üyelik bölümünden ulaşıp takibini yapabiliyorsunuz. Bu önemli ve kullanışlı oluyor. Yoksa unutma ya da kodlarını kaybetme şansınız olabilir.
kadınlara bol alış-verişli günler :) dileğiyle...

Hiç yorum yok