Evde kendine röfle yapma...

                Hayatımızda yapmadığımız birçok şeyi corona günlerinde yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan en ilginci sanırım röfle oldu. Olup olmayacağını bilmeden ve korkarak. Yıllar öncesi saçımı kendim boyayım deyip mahvettikten sonra ben korkarak saç boyama işlerine girdim doğrusu. Gülse Bilse yapıp paylaşmış ve güzel olmuştu. cesaretlendim. Biz kadınlar korona falan dinlemeyiz. Her daim bakımlı olmak zorundayız. Hele saçlar beyazlarla birlikte yaşı ve bakımsızlığı gösteren en önemli şey...
                Öncelikle internetten röfle seti istiyorsunuz. Çok ekonomik olanından trendyoldan istedim ben. İçinden boyaları, bu gördüğünüz delikli bone, kap, fırça ve bakım maskesi çıkıyor. Bu fiyata inanılmaz doğrusu.
               Boneyi takıyorsunuz. Bebek şapkası gibi...En zor kısmı ve uzun olan bölümü bu deliklerden saç çekmek. Tek tek birer aralıklı olarak Nil saçlarımı çıkardı. Zahmetli bir iş ama kuaförde de öyle zaten. Tek tek paketliyorlar sonuçta. Çıkardığınız saçlarınıza boyayı sürüyorsunuz. Toplu ya da parça parça sürebilirsiniz. Arkada epey bir tutam saçınız kalıyor tabii. Ben onları karışmasın diye arkadan bağladım.



            Sanırım 20 ile 30 dakika arası bekletme süresi vardı. Kılavuzunu okuyarak yapın lütfen. Arada saçınıza bakıp kontrol edebilirsiniz de. Ben 25 dakikada yıkadım. Sadece boyadığınız kısmı yıkıyorsunuz. Biraz daha bekletmeliydim diye sonradan düşündüm. Sonuçta içinde açıcı olduğu için yanarmı diye biraz tedirgin oldum. Ama gerek yokmuş ve gayet güzel oldu. Saçlarım zarar görmedi. Ben sonuçtan çok memnun kaldım.
            Esasında röfle çok pahalı bir işlem olduğu için evde yapmak mantıklı geldi. Ben yaptığıma göre herkes yapabilir diye düşünüyorum. Çok ekonomik bir röfle oldu doğrusu. Ve oldu da gerçekten.
Kızım Nile teşekkürler. Herşeyde olduğu gibi bunda da onun desteği ve yardımıyla yapabildim. İnanamıyorum büyüdü ve artık herşeyi birlikte yapıyoruz...
Çocuklarımızla coronasız güzel günlere...

Hiç yorum yok