ÜLKEMİZDE İKİNCİ EL EŞYA KULLANMA ALIŞKANLIĞI


Ülkemizde maalesef ikinci el eşya deyince eski, püskü,yıpranmış eşya anlaşılıyor. Bir de şöyle bir inanış var. Kendine yakıştırmama. Ben o kadar fakir miyim ki ikinci el çocuğuma alayım veya giydireyim. Oysaki yurtdışında mantık bu değil. Ekonomiye katkı, israfı önleme, geri dönüşüm sağlama gibi mantalitelerden ikinci el yaygınlığı. Emin olun yurtdışında ikinci el eşya kullananların %90 ının maddi durumu gayet iyi. Ama bu bir kültür meselesi, alışkanlık meselesi.

Mağazamıza gelen kişiler özellikle kıyafetlerin ikinci el olduğunun anlaşılmadığını dile getiriyorlar.   Çünkü çok temiz ve yeniler. Ve bunların çöpe atılıp israf edildiğini düşünün. Markalı ürünlere ekonomik ücretlerle ulaşmak da işin başka önemli  boyutu. Yani kaliteye ucuza sahip olmak. Ben Amerikada gördüğümde ben çok beğenmiştim. Yep yeni monta neden 30 dolar vermek varken 200 dolar vereyim dedim. Amerika da bir firma ikinci el eşyada kurumsallaşmış. Nerdeyse her mahallede bu mağazadan var. Dahası sadece çocuklar için değil, gençler, kadın, müzik ve spor dallarında da açılmış. Yani bir  firma ikinci el ürünler satarak ülkenin en büyük holdingleri arasına girmiş.

Mesela bir çocuk ayakkabısı düşünelim. Ayakkabı ayak sağlığı için hele de gelişmekte olan çocuklarda çok önemli. O yüzden sağlıklı ortopedik ayakkabılar almak gerekiyor. Bunlarda iyi markalarda ve çok pahalı oluyor. Ve en fazla birkaç ay kullanabiliyoruz. Çünkü ayakları çok hızlı büyüyor. Ve ayakkabılar eskimiyor elimizde kalıyor. Bu yüzden ikinci el örneği verilebilecek en güzel örneklerden biri bence ayakkabı. Bebek büyük eşyaları da öyle tabii. Bebek arabası, oto koltuğu, ana kucağı, mama sandalyesi, park yatak gibi daha birçok eşya da hem pahalı hem de eskimiyor. Kısa kullanılıyor. Sonra hem yer kaplıyor hem de elimizde kalıyor.

Belki kıyafetlerde markaya kaliteye çok gerek yok denebilir. Bu kişisel bir tercihtir tabii. Ama kimsede çocuğuna kalitesiz ürün giydirmek de istemiyor. 


Ayrıca ikinci el eşyaları müşterilerden tedarik etmek de başka bir ekonomik dönüşüm. 

 Çocuğunuzun küçülen eskimeyen eşyalarını getirip para kazanıyorsunuz.  Atmıyorsunuz, saklamıyorsunuz. Ekonomiye geri kazandırıyorsunuz.

Bizi en mutlu eden şeylerin başında tedarik konusunda hiç sıkıntı yaşamamız. Sizlerden sürekli eşya gelmesi. Bu konuda bizlere destek olmanız. Çok kısa bir zaman olmasına rağmen mağazamız çok fazla eşya ile doldu. Yani bol çeşitlerle hizmetinizdeyiz.

Tüm bunları düşünürsek hele de bu ekonomik koşullarda Avrupa ve Amerikadaki gibi ikinci el eşya kullanımı Türkiye’de de olmalı diyen ve yapan ilk firmayız. Umarız her ilde şubelerimiz olur ve Türkiye’ye bu kültürü hep birlikte desteklerinizle yayarız.

Ben bizim ülkemizde de az kullanılmış, marka, temiz ikinci el eşya kullanımının gün geçtikçe oturacağına ve yayılacağına inanıyorum. Böyle bir kültürün oluşacağını düşünüyorum. zaten mağazaya gelen müşterilerimizden de bu yönde çok olumlu geridönüşler oluyor. Çok seviniyoruz. 
          Sizleri de mağazamızda görmekten mutluluk duyarız. 

Hiç yorum yok