Ankarada trekking rotaları

Yürüyüş yapmak için öyle uzaklara gitmenize gerek yok. Ankara'da özellikle kuzey ilçelerinde Karadeniz gibi yeşillik  ve harika gezi yolları var. Ben Trabzonluyum ve memleketimi çok seviyor, özlüyorum. Ama Çubuk yaylalarını gezince inanamadım kendimi bir günlüğüne de olsa Karadeniz'de gibi hissettim. Bahar aylarında gittiğim yaylalar harikaydı.


Ankara Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Ankaranın trekking rotaları projesi var ve bu kapsamda kapsamlı bir trekking rotaları çıkarmışlar. Kitabı çok güzel bir kılavuz. İsterseniz kendiniz bu kitaptan yararlanarak bu rotaları gezebilirsiniz isterseniz bir turla.  Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Beypazarı, Nallıhan ve Kızılcahamam ilçelerindeki rotalar görülmeye değer. Zaten bu ilçelerde görülmeli, doğal güzellikleri harika. Organik tarımmı istersiniz, kuş cenneti mi, göletlermi herşey var. Mesela bir Karagöl, Sorgun göleti harika yerler...

Sanırım avm ler yerine havalar biraz ısınınca her hafta sonu bir iki ilçeye gidilmeli ve bu rotalarda yürüyüşler yapılmalı. Kısa rotalarda var uzun da. Gezginlere duyrulur...Süper olmaz mı?
Bununla ilgili bir web sitesi de açılmış. http://www.ankaratrekkingrotalari.com/  
Kitabı İl Müdürlüğü'nden ücretsiz alabilirsiniz.

Herkese sağlıklı ve bol yürüyüşler dileğiyle...

Hiç yorum yok