Eskişehir gezisi

Eskişehir Ankara’dan en yakın şehir sanırım. Hızlı trenle şehir içinde bir yere gidiyormuş gibi gidiyorsunuz. Çok kısa 1,5 saat sürüyor. Kalmak için çok şeçenek var ama biz Abacı konağını seçtik.  Odunpazarındaki restore edilen konaklardan biri. Hem merkezi hem de tüm müzelere yakın.  Belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’in şehre katkısı çok tabii. Balmumundan yaptığı heykeller inanılmaz. Şehre deniz bile yapmış…1 günde gezilebilecek şehir. Bende sizlere kısaca bu gezimizde aklımızda kalanları aktarayım:
Parklar:
Kentpark, deniz kenarı gibi kumdan yapay plajı olan park…ayrıca çok büyük…farklı aktivitelerinde olduğu mesela atlar var güzel bir park…
Şelale park, geceleri daha güzel olan, şehrin özellikle kuşbakışı gören ve ışıklarının izlenebileceği tepede bir park…
Sazova bilim, sanat ve kültür parkı, adından anlaşılacağı gibi içinde bilim sanat ve kültürle ilgili farklı aktivitelerin olduğu park. Özellikle masal şatosu çok hoş.
Kentin ortasından geçen porsuk çayında gondollarla geziliyor. Gezi kışın zor olsa da güzel havalarda çok keyifli…
Yemekler:
Tatar mutfağı meşhur Eskişehir’de…
Çiğ börek, Her yerde çiğ börek büfeleri, cafeleri dolu. Yani çok yayılan ve en meşhur olan yemeği…
Toyga Çorbası, güzel yapan yerde yenirse harika bir çorba…
Haşhaşlı çörek, özellikle sabah kahvaltı ve ikindi çayının yanında çok lezzetli. Hele de cevizli ise ben bayılıyorum…
Balaban kebabı ve yöresel ev yemekleri mesela mercimekli mantı vb. meşhur lezzetleri de tadabilirsiniz. Biz bunun için anne ev yemekleri tadında odunpazarında “arzunun yeri” adında güzel bir cafe bulduk. Yemek için burayı önerebiliriz. Sobada kızaran ekmek ve patatesleride ikram olarak getiriyorlar…
Müzeler:
Cam müzesi, Balmumu müzesi, Kent Belleği müzesi

Üç müzede birbirinden güzeldi.
Hediyelik eşyalar:
Hediye olarak en meşhur ürünü lüle taşı. Bu taştan yapılmış birçok şey var. En çok da takılar. Amerikaya ithal edilen purolar vardı mesela. Taşın özelliği nikotini çekiyormuş o yüzden çok değerliymiş.  
Bunun dışında cam işlemeciliği var. Camdan süs eşyaları ve takılar var. Çok hoş kolye, yüzük, bileklikler var. Böylesi hediyelikler de en çok Odunpazarı ve atlıhan çarşısında var. 
Biz kendimize bol bol camdan ve lüle taşından takılar aldık. 




Nasreddin Hocayla ilgili hediyelik eşyalarda çok var. Nasreddin hocanın Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğduğu bilinmektedir. 
     
                                                         Herkese mutlu yıllar dileğiyle..............

Hiç yorum yok