Meksika yemekleri workshop...(Enplus, Yıldız, Ankara, 23 Mart 2015)

       Yıldızda muhteşem bir mağaza varmış. Turan Güneş Bulvarı üstünde ENPLUS mağazası. Üstelik birde içeride yemek workshopları yapılıyormuş. Hiç duymadım, dikkatimi de çekmemiş. Oysaki hergün önünden geçiyormuşum. Mutfak ve malzemeleri o kadar şık ve güzel ki…Eğer sizde benim gibi önünden geçiyorsanız ve güzel tasarım mutfakların meraklısısıysanız önünde durun ve içeri girin gezin…. Çok zevkli, keyif alacağınız bir mutfak mağazası…

       Güloanne'nin daveti ile Ankaralı blogger arkadaşlarla bir akşamüstü ENPLUS'ta Meksika yemekleri yapmak üzere buluştuk. İyi ki gitmişim öyle eğlenceli, keyifli vakit geçirdim ki…  Şef Baron MESHKİN ile harika Meksika yemekleri yaptık, pratik bilgiler edindik, ipuçlarını öğrendik ve en önemlisi çok eğlendik. En sonunda da yaptığımız yemekleri de afiyetle yedikJ)

         Menümüz muhteşemdi. Harika bir tarhana çorbası, fajita, soslarımız, Cheese Quesadilla ve tatlı. Terbiye ettiğimiz tavuk ve kırmızı etin yanına çok güzel soslar hazırladık. Refried Bean, avakodo sos, sour cream ve salsa picante sos ile etleri kızarttık. Ardından Fajita hazırladık. Ve En son olarak  Panna Cotta tatlısıyla harika bir mönü yarattık. Ardından afiyetle bu menümüzü yedik.
         


         Sizde böylesi harika yemekler yapıp ardından yeme keyfi yaşamak istiyorsanız Eylül-Mart ayları arasında düzenlenen ENPLUS Gurme Workshopa katılabilirsiniz.



Soslarımızın birkaçının basit tariflerini de sizler için paylaşıyorum:
Avakado Sosu: Avakadoyu ezip, içine biraz krem ve limon suyu ekleyin ve çırpın....
Ekşi Krema Sosu: Krema içine limon suyu ve biraz tuz ekleyip çırpın...
Meksika Fasulye ezmesi   ve Picante acı sos....bu sosları tortilla ekmeğinin içine sürüyorsunuz içine de kızarmış tavuk eti veya kırmızı eti koyup sarıp afiyetle yiyorsunuz:))
     Bizleri böylesi güzel organizasyona davet eden mekan sahibi Yaşasın Kızıldemir Bey'e, Şefimiz Baron Meshkin'e ve bu keyifli organizasyonu düzenleyen Gülten Özdemir Kurtoğlu'na çok teşekkür ederim.
muhteşem buzdolabı örneği....

Enplus Çankaya
Turan Güneş Bulvarı No:100 
Çankaya/Ankara 
Tel: 0312 491 77 76
E-mail: ankara@enplus.com.tr
-->





2 yorum

  1. Canım çok tşk ederim sizlerle olmak çok keyif verici Yüreğine ve ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir buluşmaydı.. Bu etkinlik ile ilgili benim yazımı da okumak isteseniz :
    http://www.ankaraetkinlik.com/enplusta-meksika-yemekleri/

    YanıtlaSil