etkinlik ve yeniliklerden...

Biraz karma yaptım yine. Okuduklarımdan öğrendiklerimden. O kadar çok gündem hızlı ve değişken ki. Yeni yerler açılıyor, yeni sporlar, yeni  yemekler, yeni yöntemler, yeni siteler… yenilikler bitmiyor…

***İlk başta Şubat tatilinde evde ailece çocuklarla izlenebilecek en iyi 35 filme bakalım:  
http://www.sinefesto.com/anne-baba-ve-egitimciler-icin-tavsiye-edilen-35-film.html

“Uzun süredir anne-babalar, eğitimciler ve çocukla çalışanlar için tavsiye edilebilecek filmler üzerinde çalışan Pedagoji derneği tavsiye filmler listesini yayımladı. Yapılan açıklamada: “Bazen bir film, bir kitap kadar farkındalık kazandırabiliyor. Hayata bakış açımıza katkı sunabiliyor. Bu nedenle eğitici özelliği olan birçok filmi değerlendirdik ve bu listeyi hazırladık. Bu çalışma ile amacımız anne-babalara ve eğitimcilere çocuk konusunda yeni farkındalıklar sağlamaktır.”


***Şubat tatili etkinliklerini yazacaktım. Fakat zaman ve yoğunluktan yetişmedi. Ama bildiğim 1-2 aktiviteyi yinede yazıyorum,  henüz zaman geçmiş değil…Büyük etkinliklerin birçoğunun bileti de biletix de satılıyor ben oradan takip ediyorum…
1. Ankamall’de tiyatro etkinlikleri, uygulamalı inşaat etkinlikleri var. Birçok avm’de çocuklara yönelik güzel aktiviteler yapılıyor avm’lerin sayfalarından saatlerini takip edip gidilebilir.
2. 7-8 Şubatta Madagascar Show geliyor. Congresium’da…Saat 13.00 ve 16.00 olmak üzere toplam 4 gösteri ….
3. Sömestr da neden yaz okulu gibi kış okulu yok diyordum ki var olduğunu gördüm. Seneye kesin Çınarı buraya göndereceğim. İngilizce pratik yapmış olur üstelik.

***Eğlence sınır tanımıyor. Yeni moda  Odadan kaçış oyunları. Bilmece gibi. Heyecanlı ve eğlenceli…Ankara'da yeni yeni açılan farklı bir aktivite...Ankara etkinlik bu deneyimlerini paylaşmış ve çok eğlenmiş…ailecek eğlenmek için tavsiye edilir.

***Kadınlar için Callentics egzersizleri…
Mucize bir spor dalı deniliyor zormuş ama sağlık ve incelmek için idealmiş…Bu aktivite hergün düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde tek seansı 7 saatlik klasik bir jimnastik antrenmanına veya 24 saatlik bir aerobik dans dersine eş değer oluyor. Youtube açıp oradan izleyerek yapabilirsiniz. Kadınlarımıza önerilir.

***Artık doğal ürünlere talep artıkça tüketiciye ulaşan alternatiflerde çoğalıyor. Artık çiftlikler, teyzeler doğal olan her şey popüler oluyor(İpek hanımın çiftliği gibi).  Bunları yapanların hikayeleri de çok ilginç ve güzel. Şehirde yaşarken küçük kasabalara gidip yerleşen zamanla orada doğal ürünler üretmeye başlayan ve büyüyen işletmelerle devam eden yaşamlar… Bunlardan biri de Hatice teyze ürünleri.  Eşşek sütünden yaptığı sabunlar, doğal zeytinyağları… Siteyi ziyaret etmenizi öneririm.  

https://www.haticeteyze.com/6/24/Sabunlar/Esek-Sutlu-Sabun?sayfa=2

***Çocuklar için Küçük prens kitabıçıktı ve hemen aldık. Yakında filmi de geliyormuş. Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biri. Eserde bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılmaktadır….


-->

1 yorum