yaz tatilinde evdeki aktivitelerimiz…

-->
Bu gecikmiş bir yazı. Ama evde olanlara destek olabilir miyim diye düşünerek koymaya karar verdim.
Tatilde bir süre evdeydik. Çınar ve nille nasıl vakit geçiririz neler yapabiliriz diye göz attım.  Kırtasiyeden çok hoş etkinlikler buldum. Kırtasiyede neler neler var. yeter ki siz isteyin. Keçeden tutun da ahşap boyamalara kadar  yapılabilecekler  çok… hobi eğitim dünyasından….
 v  Ahşap boyama….küçük objelerden başlayarak büyüklere doğru istenilen  objeleri boyama….resimdeki kuş ve uçağı çınar keyifle boyadı. 
 v  Uçak yapma….resimdeki gibi parça parçaları birleştirme…el becerisi ve yaratıcılık için iyi. her türlü şekil, obje var. erkeklere en iyi uçak olur diye....
 v  Yüz boyama…bildiğimiz zararsız içerikli yüz boyamalarından alıp elimize yüzümüze şekiller yaptık….
 v  3 boyutlu çerçeve hazırlama….bu da çok hoş etkinlik. Ufak ufak parçaları alıp uygun yerlere yapıştırıyorsunuz güzel bir çerçeve çıkıyor. çınarın çok hoşuna gitti. 
 v  İçinde tüm malzemeleri bulunan ve çocuğunuzun yapabileceği dikişle oyuncak yapma etkinliği. en yaratıcı olanı buydu doğrusu. Dikiş varya  işin içinde. Sıfırdan oyuncak yapıyorsunuz…tabii bu etkinlikte miniklere sizin de destek olmanız lazım. yaptığımızı anahtarlık yaptım ne de olsa oğlumun el işi göz nuru emeği var....
 v  Keçelerin üstüne pasta kalıplarını koyup, çizip, kestik. çok hoş şeyler çıktı….
Tabii balkonda Havuz keyfi, hamur, logolar, puzzlelar, küvette su oyunlarımız ve uzun banyolarımızı saymıyorum…. 

Ayrıca hem düzenli bir sorumluluk kazanma hem de vaktimizi iyi değerlendirme adına birtakım çizelgeler buldum ve bastım. Programa uygun davranmaya çalıştık. Bu çizelgeleri kağıt üzerine şirin stickerlar yapıştırarak  ya da yazı tahtasında yıldız koyarak da yapabilirsiniz.
Aktivite ve çizelgelerle ilgili bulup beğendiğim sitelerin adresleri:
http://www.gunbilgin.com/2008/09/davranis-cizelgesi.html
http://www.cicicee.com/eglence-aktivite.aspx




Hiç yorum yok