eskilerden, oyun ve oyuncaklardan…

-->

pepee dergisinde şu eski oyunumuz olan  parmak tuzluk oyunu vermişlerdi. Geçmişteki oyunlarımızı çocuklarımızla paylaşmak çok hoş. Çok keyif alıyoruz. sizde kendiniz evde yapabilirsiniz….
Deliklere batırıp şekiller yapma bizim zamanımızda da vardı. Bizde Okuma yazmayı pekiştirmek ve zevkli hale sokmak için harfleri delikleri takıp kelime yapıyoruz.
Ayrıca  tahtamıza da yazıyoruz. O kadar çeşitli yazı tahtaları var ki, inanılmaz. Zaten çizgi film kahramanlarının çoğunun var herhalde.  Tek sıkıntımız nilin de yazmak istemesi hatta kalemleri alıp her yeri çizmesi yok muJ))
Oyuncaklardan bu aralar en çok Çekmeli futbol oyuncağıyla oynamaktan keyif alıyoruz. Bildiğimiz langırt gibi.
Pedikoda o kadar çok çeşitli logolar çıkmış ki. Çöp adam, balık, düğmeler, vidalar, farklı şekiller neler neler vardı… mesela rengarenk ipler ve çeşitli boyda düğme, boncukları koymuşlar yaratıcı olsunlar diye. çocuklara sevdirmek için güzel şeyler üretiliyor….







Kum boyalara da değinmeden edemeyeceğim. Avm lerde sıkça görüp çocukların yapışması sonucunda mecbur yapıyorduk şimdi  evlerde de başladık. Kumları rengarenk ufak poşetlerde resmide içinde alıp evinde biraz kirlenmesini göze alaraktan yapıyoruzJ))

http://www.enduruyanim.com/2012/11/21/kum-boyama-etkinligi-ve-evde-kum-boya-yapimi/

Çocukların dünyası o kadar seçenek, alternatif var ki. Hamur çeşitlerimizi hiç yazmıyorum bile. Yine de yaşam onlarla daha güzel…yoksa ne yapardık bilemiyorum. o kadar renkli dünyaları var ki biz büyüklerin ki yanlarında çok sönük kalıyor….

Hiç yorum yok