beşinci hastalık deyip geçmeyin...


BEŞİNCİ HASTALIK;
Geçirenler bilir ama geçirmeyenler için bu da ne hastalığı diyebilir. Ben geçirene kadar bilmiyordum ve benim için ağır bir tecrübe oldu. Beşinci hastalık ismini bildiğimiz 4 bulaşıcı hastalıklardan sonra olduğu için almış.
Önce 5 yaşındaki oğlum çınar oldu. Çınar hafif geçirdi. Yanakları böyle tokat yemişçesine kıpkırmızıydı. Yüzleri tatlı görünüyor amaJ)) Bacak ve kollarda harita gibi kırmızı döküntü oluyor. Birkaç günde kendi kendine geçti. Sonra kardeşi Nil’e geçti. Nil küçük olduğundan onda ateş oldu ama o da 4-5 günde geçti. Sonra sıra bana gelmiş. Ama benimki çok ağır geçti. Önce vücudum da sızlanma, ağrı oldu bir hafta kadar. Ama tabii anlayamadım ceryanda kaldım ya da klimadan oldu diye düşündüm. Ardından kol ve bacaklarım kıpkırmızı döktü. Yüzümde yoktu ama. Kızarıklık olan yerlerde hafif kaşıntı ve yanma oluyor.
http://www.doktorsitesi.com/yazi/parvovirus-b19un-hastaliklardaki-rolu-/4140
2 gün öyle geçti. 3. gün bir uyandım ki ellerim ayaklarım bileklerim nasıl şişmiş. Zor hareket ettiriyorum. İyi ki şu internet var. Erişkinlerde özellikle kadınlarda eklemlerde ağrı, iltihap, şişlik olabilir yazıyordu. Tabii bu ilk gün bu beni biraz rahatlattı geçici olduğunu düşünerek. Ama ertesi gün, ertesi gün hergün birbirinden daha kötü uyanıp yürüyemeyince çok korktum. Allahım bu ne dedim. Nasıl ağrılarım arttı, ellerimi kullanamaz oldum, ayaklarımı da. ayakta duramıyordum dizlerim bütün vücudum o kadar çok ağrıyordu ki. Bu nasıl bir hastalık iltihaplı eklem romatizması atrit dedikleri. Böyle 4 gün hiç kalkamadan yattım ve gerçekten beşinci hastalıktan mı  yoksa başka birşeydenmi diye çok endişelendim. 4. gün şişliklerim inmeye başladı, ağrılarım azaldı. sonra bir anda 5. gün kesildi. Ve ben dünyaya yeniden gelmiş gibi hissettim. Çok kötüydü çok. Yürüyememek, ellerini kullanamamak. Bir şeyi tutamıyorsunuz, bezi sıkamıyorsunuz. En kötüsü çocuğunuzu kucağınıza alamıyorsunuz. Özetle beşinci hastalıktan bu hale geldim ama geçti. Kalıcı bir şey bırakmadı ya da başka bir hastalık değilmiş. Çok hafif bir hastalık gibi görünse de, ilaç gerek yok, kendiliğinden geçer dense de erişkinlerde zor bir dönem olabiliyor. Ağrı kesici aldım ama faydasını pek görmedim. En çok da kaç gün sürecek, ne zaman geçecek diye hergün bekliyorsun. En fazla 1 hafta sürüyor bu zor dönem diyebilirim, bende öyle oldu.  
1,5 aydır hastalıktan kurtalamıyorum. Gerçi hassas bir bünyem var bunun da en önemli nedeni bademciklerimin küçük yaşta alınması. Önemli bademcikler çok gerekmedikçe aldırılmamalı gibi geliyor.
Önce ağır bir beta enfeksiyonu geçirmiştim. Yani boğaz iltihabı. Sonra bu…eklem iltihapı. Hayırlısı bakalım…işallah son olur…
http://www.doktorsitesi.com/yazi/beta-mikrobu-nedir-/1363
Akut eklem romatizması diye bir hastalık okudum şimdi. Gerçekten o da korkunç. Lütfen dikkat edelim çocuklarımızda hiçbirşeyi atlamayalım…
http://www.webanne.com/hastalikadi.asp?id=74
Allahıma şükrediyorum sağlık gibi güzel bir şey yok. Özellikle romatoid atrit hastalarına şifalar diliyorum. İnanılmaz zor bir hastalık. Yaşayan bilir……..

Hiç yorum yok