havalardan....

ALANYA gidince Cuma günleri kurulan pazara gitmeden dönmüyorum. Hele köylülerin getirdiği böyle tazecik doğal ürünleri görüp gezince çok keyif alıyorsunuz. Ayrıca Gazipaşa’daki bahçemize gittik orda da bolca avakado, portakal ve limon mevsimiydi. Bolca topladık. hele çınar çoştu hepsinden topladı ve portakalları soydurup o kadar çok yedi ki. oğlum bahçe de sakinleşip mutlu bir çocuk oluyor.
Portakalların görüntüsü çok hoştu…
Bu bayram havalar inanılmazdı. Alanya’da 30 dereceyi gördük ve herkes denize giriyordu. Ben daha önce de bu ay gittiğim ve soğuk olduğu için bu kadar sıcak olacağını düşünmemiştim. Ve yanımıza pek yazlık bir şeyler almamıştım. Çınara şort, tişört almak için çarşıya çıktım. Denize gittik fakat soğuk geldi giremedik. Biz ailecek soğuk denizi sevmiyoruz. Oysa herkes giriyordu. 


İlginçti Kasım ayında bu havalar..bizi sarhoş edip dengemizi bozuyor. 
Ve bir bayram daha geldi geçti….sonbaharda özellikle ekim-kasım aylarında etkinlikler hep arka arkaya…29 ekim, 10 kasım, 24 kasım….birde ilkbaharda böyle oluyor…23 nisan, 19 mayıs…önümüzde bir tek yılbaşı var. Tabii öğrenci ve öğretmenlerin şubat tatilini saymazsak…
artık sonbahar da bitiyor. Hazan mevsimi. İsmi çok hoş ama bir hüzün barındırıyor içinde…ağaçlar yapraklarını döktü her yer yaprak olmuş. Çınardan da bolca yaprak hediyesi aldım. Yoldan bulup sana getirdim diyor.
hayatımda ilk kez aralık ayında tişört giydim sanırım. tabii biraz da hamileliğin verdiği sıcak basması da var sanırım. ama gerçekten ankara'da aralıktayız halen kabansız, kaşkolsuz dolaşıyoruz...
aralığa iyi girdik ama soğuklar geliyormuş…sanırım bu sene kış geç gelip geç gidecek…

Hiç yorum yok