AY AY BEBEK GELİŞİMİ, İHTİYAÇLARI VE BESLENMESİ

AY AY BEBEK GELİŞİMİ, İHTİYAÇLARI VE BESLENMESİ bölümünü; Çınarı’ın doktorunun bize ay ay gittiğimizde verdiği yemek listesi ve gelişimiyle ilgili önerilerini derleyerek hazırladım. Doktorumuz çok açıklayıcı bilgiler veriyordu bunları ay ay gittiğimde yazabilseydim belki daha detaylı olacaktı. Çünkü herkes bilir geçmişe baktığınızda zaman nasıl geçmiş nasıl çocuğunuz büyümüş anlayamıyorsunuz detayları hatırlayamıyorsunuz. Bende notların dışındaki detayları çok hatırlayamadım. Ama ben çok faydasını gördüm doğrusu hep onun söylediklerini yaparak çınara baktım bugüne kadar. Her söylediğini de çınarda yaşadığım için hiç dezavantajını görmedim.

DOKTORA SORU VE CEVAPLAR
Her ay doktora sorduğum uzun listelerimi burada yazacağım. Belki bazılarınıza komik gelebilir, çok farklı garip sorularda var. Ama ilk çocuk acemilik panik hepsi bir arada olunca helede titizseniz her şeyi sorma ihtiyacı hissediyorsunuz.ancak öyle rahatlıyorsunuz.belki sorularımı başkalarıda düşünüp sıkıntı yaşıyorsa faydası olacağını düşündüğümden yazmaya karar verdim.

Anne sütü için;
GAZ YAPAN YİYECEKLER
v Süt içilmeyecek
v Kayısı hoşafı yok
v Kahve cola yok
v Soğan, sarımsak, domates, karnabahar, kuru fasulye, nohut, bulgur pilavı
v Çikolata, portakal suyu ve kuruyemişi abartma

ANNE SÜTÜNÜ ARTTIRAN YİYECEKLER
v Elma suyu
v Elma kurusunun hoşafı
v Marul
v Isırgan otu çayı
v Humana stil tea
v Kestane şekeri
v Vilta mult içecek
v Kestane
v Sarı leblebi
v Yazlık helva

YASAKLAR
7,5 aya kadar yumurta sarısı, domates yasak
8-8,5 aya kadar brokoli, lahana, bezelye, kuru fasulye, nohut
9 aya kadar
Tuz, şeker, balık, yumurta beyazı, portakal suyu
1 yaşına kadar
Bal, süt, kivi, salça, baharat, çikolata, çilek, patlıcan
2 yaşına kadar
Kuruyemiş(ben 1 yaşından itibaren fındık, ceviz, bademi rondodan geçirip kaşıkla verdim, son 6 aydırda kuruyemiş çok ufak ve sert olanlar hariç(leblebi,çekirdek vb.) yemeyi çok seviyor ve yiyor)

Hiç yorum yok