Moda ev dekorasyonlarından...


Artık evin içinde saatlerimizi çok fazla geçirmeye başladık. Böyle olunca da evimizle uğraşmaya, güzelleştirmeye çalışma çabaları arttı. En azından benim öyle oldu. Çok fazla dekorasyon takip etmeye, incelemeye başladım. 
Çok zevkli bir konu.  


Dekorasyon ve dekoratif ürünler oldum olası ilgimi çekmiştir. Mutfak ve banyo tasarımları da. Yanlış meslekler seçmiş olmamız ne kötü değil mi? Severek zevk aldığın bir işi yapmak çok keyifli olsa gerek. Ben organizasyon ve rehberlik işlerini de iyi yaparmışım. Gezmeyi, program yapmayı da çok severim çünkü. Artık emeklilikte diyeceğim ama o zamana da enerjim kalırsa tabii. 

Aydınlık evler her zaman moda ve ferah... Açık renkler ve aralarda çiçekler, yastıklar, hasırlarla süslemeler...Ufak tefek dokunuşlarla bile çok şık, modern evler yapabiliyorsunuz. Biraz renk ve aksesuar katalım yeter.  

Özellikle çiçekler, hasırlar, yastıklar, kitaplıklar çok şık duruyor. Hasır olan herşey moda. Sehpa, sandalye, avize vs. makromeler ve farklı aksesuarlar da... Duvarlarınızda ister şapkalar, ister tabaklar, ister hasırlarla güzel bir kombinasyon yapın mesela. Evinizin havası değişsin...  


İnstagram bu konuda çok gelişmiş. Takip ettiğim mimarlar var ama en sevimli ve hoşuma giden  2 mimar 2 fikir hesabı. Çok beğeniyorum.  

Birde öncesi-sonrası inşaat siteleri var. Eski bir banyo ya da mutfağı yeniden yapıyorlar mesela. Yabancı sitelerde var tabii. Tlc tv kanalında da çok harika bu tarz yayınlar olduğunu önceden de yazmıştım. Tabii pinteresti saymıyorum. Oraya bakarken aklım çıkıyor diyebilirim. 

Dekotrend gibi sayfalarda da eski eşyalarınızı dönüştürme işlemlerini gösteriyor. Eskiler o kadar şık ve güzel oluyor ki. Marifetli ve zamanı bol hanımlara kesinlikle vintage, retro çalışmalarını tavsiye ederim tabii. 

Henüz yeni evimde duvarlara renkli boya ve duvar kağıtları yapamadım. Acele bir geçiş oldu. Oysa ki gönlümden çok güzel dekorasyon fikirleri geçiyor. Çocuklar için genç odaları yapmak istiyoruz. Özellikle led ışıklar kullanarak. Çalışma odası mesela. Büyük pc ler ve sinema için büyük bir tv. Sadece perdelerini yapabildim şimdilik...Çatı katı olunca perdeler bile farklı oldu. Her perdeci de bunu yapamıyor bilginiz olsun. 



Kafamda onca şey varken malesef bu pahalılığa takılıyoruz. Eskiden alım gücümüz çok daha iyiydi. Şimdi sadece zaruretlere döndük. Ana kalemler...Yiyecek, giyim, faturalar ve kurslar. Eskiden biriktirebildiğim ve istediklerimi aldığım yıllar geride kaldı. Üzücü. Git gide fakirleşiyoruz olmamız hiç iç açıcı değil. Hayatın tadı tuzu gezmekte, eğlenmekte, ufak detaylarda saklı. 

Umarım alım gücümüz artar da daha güzel evler dekore edebiliriz...

Hiç yorum yok