10. yılım

10. yılıma girdim. Çok mutluyum. Yazmayı çok seviyorum.  İşallah bir gün kitap yazarım. En çok istediğim şey.  Şehir plancısı olacağıma keşke gazetecilik yazarlık falan okusaymışım. İnsanın kendini keşfetmesi 30-40 lı yaşlarda da olabiliyor. Umarım sizler bu keşiflerinizi küçük yaşlarda yaparsınızda sonra benim gibi sevdiğiniz şeyi hobi olarak değil de iş olarak yaparsınız.

Yıllardır blog yazmak için çok kısıtlı zamanım olduğundan şikayetçiydim. Sonunda zamanımı bir yıldır tamamen yitirdim. İki iş, 2 çocuk, ev  derken inanın çok zor. Dükkanımızı açtığımızdan beri tam bir senedir yazamıyorum. Ama ne olursa olsun bu aralar bir hevesle ve vakit ayırarak  yine yazmaya döndüm. Yazmayı ve bilgi paylaşmayı çok sevdiğimden bu serüven bayağı uzun sürecek gibi.
Blog  yazmaya on yıl önce başladım. 10 yılda neler değişti gelişti takip edip sizlere aktarmaya devam ediyorum. Birçok şey değişti. Tabii en başta çocuklar büyüdü.
En çok da bebek sektöründe birçok şeyin değiştiğini farklılaştığını görüyorum. Bebek ve çocuk mağazası açınca bunu çok yakından izliyorum.
Bu 10 yılda bloğumun adıyla bir de çocuk mağazası açtım. Türkiyede olmayan Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde olan ikinci el çocuk mağazası. Bende kendimce uğraşıyorum çalışıyorum. Umarım faydalı güzel işler başarabilirim.

10 yılda neler yazmışım şöyle bir baktım. Önce Çınarın bebekliğiyle başladım. Bebekle ilgili bilgilerim hala güncel bakabilirsiniz. Bebek gelişimi beslenmesi gibi konularda epey yazmıştım. Sonra büyüdükçe çocukluk yıllarına geçtim. Sonra Nilin doğumu hamilelik derken son yıllarda lifestyle yazıyorum. Tabii yine çocuk ağırlıklı bir  site benimki.  Şimdilerde yiğenim olacak hala oluyorum. O yüzden yine bebeğe bir dönüş yapabilirim.

Bu arada ağırlıkla Ankara tanıtımına da çok yer veriyorum. Yaşadığım şehirde keşfettiğim her şeyi aktarıp bilgilendimeyi herkesin yararlanmasını istiyorum. Ankarada özellikle kısıtlı imkanlar var. Alternatif az. Bir turizmci olarak tüm konferans ve seminerlerde bu konuda serzeniş  görüyorum. Ankarada sadece avm ler var ve avm avm dolaşıyoruz diye. Tabii böyle değil. Ankara’da bilinmeyen çok yer var. Çok yakın mesafede tarihi ve  doğal güzellikleri olan ilçeleri, harika yerleri var. Fakat tanıtım yok bilinmiyor birçoğu. Bunları bloğumda sıkça anlatmaya çalışıyorum.

Tabii gezi notlarımda var. Gittiğim değişik gördüğüm her şeyi de paylaşıyorum.

Artık bloglar eskisi gibi popüler değil. Günümüzde en öne çıkan intagram. Daha görsel bir mecra tabii. Blog okumayı sevenler için. Ama yazmayı sevenler için blog her zaman bir adım daha önde olacak. 
Güzel paylaşımlar yapabileceğimiz nice güzel yıllara...

Hiç yorum yok