Bebek alışverişi

Hem bebek mağazası işletince hem de hala olacağımdan bebeklerle ilgili tüm mağazaları, eşyaları ve markaları keşfettim diyebilirim.
Bebek eşyaları çok pahalı ve çok kısa süre kullanılıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden de ikinci el de epey sirkülasyon oluyor. İkinci el internet siteleride çok fazla. Malesef bizim ikinci el mağazamız sadece Ankarada var.

İkinci el ürünlerini internet sayfalarından özellikle de bebek çocuk kıyafetlerini almanın zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiç belli olmuyor, lekesi, tüyü varmı, yıpranmış mı gibi detaylar var. Bunu özellikle biliyorum çünkü hergün bize gelen ürünleri değerlendiriyoruz, fotoğraflardaki gibi olmayan birçok ürünle karşılaşıyoruz. Yani her zaman mağazadan görerek deneyerek almak ilk tercihim olmuştur. Mesela Çınara kıyafet aldım hemde 2 yaş büyük bedenini. Fakat yinede küçük geldi. Özellikle büyük çocuklarda tutturmak zor oluyor.


Bu yüzden yurtdışındaki gibi bütün illerde hem israfı önleyip hem de ekonomik katkılarını da düşünerek ikinci el mağazalarının çoğalması gerektiğini, bu kültürü de oluşturmamız gerektiğine inanıyorum. Biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Amerika ve Avrupa gibi gelişmiş ülkelerde bile bu sistem bu kadar yaygınken neden bizde değil hiç anlayamıyorum.

Bizde ikinci el olarak ağırlıkla Carters, Benetton, Gap, Mother care, Zara, Chicco, Mamma ramma(Boyner), Kanz, Panço, Soobe, Koton, Hm, LcWaikiki markalarını satıyoruz. Dockers, Burberry, Tommy Hilfiger gibi yabancı ünlü markaları çocuklarına alan giydiren kesim çok az. Bende çocuklarımıza birkaç ay için böylesi pahalı ürünleri almayı doğru bulmuyorum zaten. Açıkçası bu ürünler bize gelmiyor da. Belki alım ücretlerimizin düşük olmasına buna bir etken olabilir. Ama kimse de ikinci el kıyafete markası ne olursa olsun fahiş fiyatlara almak istemiyor.

Bu kadar yazdıktan sonra ikinci  el 0-14 yaş arası her türlü ürün bulabileceğiniz bebek çocuk mağazamızın web adresini yazmak istiyorum. Gerçi buradan aktif bir satışımız yok. O yüzden instagram hesabımızı takip edip beğenirseniz kargo ile size gönderim yapabiliyoruz. Diğer türlü mağazamıza bekleriz.

web sayfası: www.cinaragacimkids.com
instagram: cinaragacimkids

Neyse bebekle ilgili her türlü ürün ve markayı bulabileceğiniz Ankara ve birçok büyük şehirde olan büyük mağazalar:

e-bebek               https://www.e-bebek.com/
Baby mall           https://www.babymall.com.tr/
Bebek house       https://www.bebekhouse.com/
Toker  Bebe        https://www.e-toker.com/
Minicity              https://www.minicity.com.tr/
Joker                   https://www.joker.com.tr/
Botti                   http://www.botti.com.tr/

Bu mağazalarda bebekle ilgili yok yok. Birçok markanın büyük eşyalarından tutunda hamilelik lohusalık dönemleriyle ilgili ürünlerde mevcuttur. Bu sektörün ucu çok açık. Dükkana gelen ürünleri gördükçe 10 yılda ne çok şeyin değiştiğini ve yeni ürünler çıktığını daha iyi anlıyorum. Büyük eşyalardan olmazsa olmazları ana kucağı, bebek arabası, mama sandalyesi, oto koltuğu, yürüteç. Süt sağma makinaları, buhar makinaları, telsizler, kangurular....Öyle çok şey var ki. Ve bize o kadar çok ürün geliyor ki. Çoğu da gayet pahalı, markalı ve çok az kullanılmış. Tüketim ve israf o kadar çok ki. Pişman olmuşlar aldıklarına. Malesef özellikle bebeklik dönemi ürünleri bu şekilde oluyor. Verilen paralara yazık oluyor. İkinci üçüncü bebeklerde böyle yapılmıyor tabii☺☺☺
Fotoğaflar bizim mağazadaki ürün çeşitlerinden...

Ekonomik ve güzel alışverişler dileğiyle....

Hiç yorum yok