Çınar ağacı ve farklı düğün davetiye ve hediye seçenekleri

             Artık düğünlerde nikah şekerleri ve davetiyeler o kadar çok değişti ki her geçen gün farklı bir şeyle karşılaşmanız ve şaşırmanız mümkün. Yaratıcılık bu sektörde de sınır tanımıyor. Geçende şişe içinde davetiye gördüm. Dağıtması zor olmuştur herhalde. 


               Nikah şekeri dediğimiz şey de artık sadece düğünlerde değil kına gecesinden, baby showerlara, mevlütlerden, doğum günlerinden sünnete kadar her özel günde gelen davetlilere hediye olarak veriliyor. Amaç tabi ki sizden ve o günden bir hatıra kalması. Eskiden nikah şekeri denilse de bu geleneğe artık şeker dışında birçok alternatif olduğu için ben hediye diyorum. İster çevreci hediyeler, isterseniz yiyecekli:kurabiye-çikolata vs., isterseniz fotoğraflı, isterseniz kendi ellerinizle el emeği-göz nuru hediyeler verebilirsiniz…
             Bizim sünnet düğünümde en çok zorlandığım kısım buydu. Ne en kalıcı olurdan başladım. Birde konseptiniz önemli tabii. Ben çınar ağacıyla ilintili bir şey olmasını istedim. Ağaç şeklinde kolyeden tutun da, fotoğraf çerçevesi, kokulu sabun-taş, anahtarlık vs. her şeye baktım. Sonunda davetiyeyle hediyenin konsepti aynı olsun dedim. Öncelikle davetiyenin ağaç şeklinde  ve geri dönüşümlü kraft kağıt  olmasına dikkat ettim. Davetiyede de seçenek çok fakat davetiyede çok para harcamak biraz gereksiz sanırım. Sonuçta atılan bir şey. O yüzden daha basit bir şey yaptırıp hediyeye ağırlık verdim. Tabii bu arada internetten epey bir tarama yaptım. Çınar ağacı şeklinde neler var yok diye. Şık şeyler buldum.

Hediyeye gelince birçok şeye baktıktan sonra tohum bombası çok ilgimi çekti. Üstelik çınar yaprağı ve ağacı şeklinde şekilleri de vardı. Bu tohumun içinde 16 çeşit çiçek bitkisi varmış, 7 gün aralıksız sulamak lazım ama. Hem de kovanın içinde çok hoşuma gitti. Ama kovalı hali epey maliyetli olduğu için tohumları alıp kovalarıda kendim alıp yaparım diye düşündüm. Doğa kağıttan sadece  tohum bombasını sipariş ettim.




Tohumlar geldiğinde biraz hayal kırıklığına uğradım doğrusu. Çok miniklerdi. Gidip minik kovalarını da aldım. Fakat son anda canlı fesleğen almaya karar verdim. Tohum bombalarını da masa numarası şeklinde gelen misafirlere ayrıca dağıttım.
Hediyelik çeşitlerine gelince de harika kokulu sabunlar, kokulu taşlar, çerçeveler, anahtarlık, şişe, kutu, ayna, biblo vs.…Ben en çok ağaçla ilgili şeyler aradım. Ağaç şeklinde epey güzel farklı şeyler buldum. Hele Tutturaç vardı mesela çok şirin…

DAVETİYE SEÇENEKLERİ:



Ağaçla ilgili en üsttekini seçtim. Diğerleri detaylı özel kesim ve baskıya giriyordu. 

HEDİYE SEÇENEKLERİ:














Hiç yorum yok