elektrik süpürgesi seçimi

 Süpürgem bozuldu ve yenisini seçmek zor oldu. Ama neyse ki birçok markadan üç markaya indirebildim. Miele, Philips, Dyson…
Süpürge alırken karar vermeniz gereken noktalar var. Nasıl bir süpürge istediğiniz ve bütçeniz. Seçenek kuru mu ıslakmı en başta. Kuruda da iki seçenek var torbalı mı hazneli mi?
Sonra anlatılanları, özelliklerini dinliyorsunuz. Emiş gücünden A sınıfı elektrik tüketimine kadar.  Ben ses olayını da süpürge de önemsiyorum. Ama her yeni özellik artan fiyat demek oluyor.  Çok az yeni özellikle yeni çıkmış bir ürün  bir önceki modeline göre epey farklı fiyatta olabiliyor. O yüzden ben en son çıkanları değil de bir önceki modelini tercih ettim. Bir de hepafiltre olayını önemsiyorum. Tek filtre yetersiz geliyor o yüzden öyle modelleri inceledim.
Ben kuru ve torbalı klasik modeli tercih ettim doğrusu. Özellikle ıslaklarda filtreleri iyi temizlemediğinizde çekim gücü bozuluyormuş. Onunla uğraşacak vaktim olmadığını düşündüğümden kuruyu tercih ettim.
Dyson fiyatı çok yüksek olduğu ve bütçemi aştığı için eledim. Diğer iki markada iyi bence.  Ben philipsi aldım. Ama miele ile birçok özelliği örtüşüyordu zaten. Fiyatları da çok yakındı.

Karar vermek zor olsa da birini alıp denemekten başka alternatif yok. Herkese iyi temizliklerJ

Hiç yorum yok