Ankara’da yeni mekanlardan….

Gezmekten keyif aldığım ve yeni keşfettiğim yerleri paylaşmak istiyorum:

ANKARA ULUS HACI BAYRAM VELİ VE ÇEVRESİ,
Eski çehresi düzeldi, çok güzel oldu buralar. Restorasyona en çok ihtiyacı olan ve yakışan yer bu bölge oldu. Umarım en kısa zamanda tüm Ulusa yayılır bu görüntüler…Her yeri böylesi düzenlerler. Bence Ankara’nın turizmde temsil edilmesi gereken yer eski Ankara, kale olarak burası. Her yerde tarih var buram buram. Gizli kalmış birçok bina var. Birgün İstanbul’daki Sultanahmet meydanı ve çevresi gibi olacağını  ümit ediyorum. Ankara kalesinde de birçok yeni cafe ve dükkan açıldı. Gitmediyseniz her yazımda olduğu gibi yine tekrarlıyorum şiddetle tavsiye ederim. Ankara'da en beğendiğim, nefes alabildiğim, tarihin içinde dolaşabildiğim, kendimi iyi hissettiğim tek yer kale...







ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİ, Altındağ Belediyesinin hayata geçirdiği bir köy ve çok güzel...Yeşilliği bol bir alanda ahşaptan geleneksel Ankara evlerini nı geziyor, yemek yiyebiliyorsunuz…Ben sevdim doğa, hayvanlar, yeşillik çok hoş. Ankara için iyi bir hafta sonu alternatifi. Köy kahvaltıları, kadınların yaptığı mantı, gözleme her şey çok güzel. Ayrıca asma köprü ilginç. Yürürken hafif sallandığı için endişelenen çok varJ Burası yeni evlenen çiftlerin de fotoğraf çektirme mekanı olmuş…Gidip gezilebilecek, güzel zaman geçirilecek bir mekan olmuş….
http://www.altinkoy.tc/    Kendini şöyle anlatıyor:



"Altındağ Belediyesi, 100 yıl öncesinin köy hayatını “Altınköy” projesiyle Ankaralıların ayağına getirdi. 1930’larda, 40’larda, 50’lilerde Anadolu’nun bir köyünde ne varsa, bu köyde de hepsi var. Hatta daha fazlası var. Altınköy’ün kapısı, camisi, çamaşırhanesi, okulu, bakkalı,  köy evleri, yel ve su değirmeni, asma köprüsü, köy kahvesi köyün içindeki yerini aldı.  Ancak burası yaşayan bir açık hava müzesi. Bu yüzden de köyün özellikleri bununla sınırlı değil. Bu köyde koyunlar, kuzular, inekler, öküzler, atlar, eşekler, köpekler, kediler, kuşlar, geyikler, ceylanlar, arılar, horozlar, tavuklar da var. Bu köyde buğday tarlası, sebze, meyve tarlaları, meyve ağaçları, ahırlar, kümesler, at ve öküz arabası da var. Bu köyde süt, yoğurt, tereyağ, peynir, yumurta, un, ekmek, domates, salatalık, kara lahana, marul, roka, semizotu, ıspanak, brokoli, patlıcan, kabak, fasulye  de var. Bu köyde nalbant, kalaycı, dokumacı, demirci, değirmenci, köy bekçisi, köy muhtarı, kahveci, bakkal, seyis de var. Bu köyde 100 yıl öncesine ait eşyalar da var. Tırmık, anadut, dirgen, dibek, soku, tokaç,  havan, el değirmeni, hereni, kuşhane, iği, çotra, sarım tarağı, futun, kulaklı sandık, keşkek tokmağı, sıyırgı da var..."

















ANKARA KONAĞI, Yenimahalle de çok hoş bir mekan. Müze gibi gezilebilen, yemek yenilebilen hatta düğün yapılabilen çok fonksiyonlu bir yer. Eski Ankara kültürünü, seğmenleri ve onların eşyalarını tanıtan bir ortam da olmuş. 
“Ankara Manzarası eşliğinde ve en az beş yıldız kalitesinde verilen hizmetlerin yanı sıra Ankara Konağı, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı bir şehir müzesi işlevi de görmektedir.
Dünya’da sadece Ankara Gölbaşı’nda yetişen “SEVGİ ÇİÇEĞİ”ni sembol olarak seçen Ankara Konağı, Ankara’nın kültürel mirasını modern yaşam çizgileri ile birleştiren seçkin bir mimariye, merkezi konuma ve geniş bir otopark alanına sahiptir. Ankara Konağı’nda yer alan Restaurantta, başta Ankara’ya özgü yemekler olmak üzere, geleneksel ve modern Türk Mutfağının pek çok lezzeti tadılabilir.” Diye kendini anlatıyor…düğün ve özel kına salonları da var. En azından bir brunch ya da Ankara yemekleri yemek için uğramanızı ve görmenizi tavsiye ederim...Ankara’nın böylesi bir alana ihtiyacı olduğunu düşünen biri olarak çok beğendim ve sevdim…
http://ankarakonagi.com/ 









 Ankara’da şehrin içinde bir KAYAK MERKEZİ
Sinpaş Altın Oranda açılan kayak pisti dört mevsim hizmet veriyormuş…Çocuklar için hafta sonları farklı bir eğlence olabilir. Kayma eğitimleri de, malzemeleri de, eğitmenleri de varmış.  





Herkese bol gezmeler.....

Hiç yorum yok