Bebek Ateşölçerleri ve Buhar Makinelerinin İşlevleri Ve Önemi

Bebek sağlığını korumak konusunda ebeveynlerin ne kadar özveride bulundukları hepimizin malumu. Bugün, bebek sağlığının korunması ve ebeveynlerin bebeklerinin vücutlarında meydana gelen değişimleri farkedebilmesini sağlayacak, ayrıca bebek bezi veya bebek maması kadar araştırılmasa da bebeklerin çok önemli sorunlarının çözümünde ebeveynlere yardımı dokunacak bazı bebek malzemelerihakkında bilgi paylaşmak istiyoruz.
Hakkında bilgi vermenin fark yaratacağını düşündüğümüz ürünlerden ilki bebek ateş ölçer. Bebeklerin sahip oldukları hassas yapıları, henüz gelişmemiş olan bağışıklık sistemleri onların yetişkin bireylere göre çok daha kırılgan ve kolay hastalanabilir bireyler olmaları sonucunu doğurmaktadır. Bebek vücudunda meydana gelebilecek bu hastalıkların bir çoğu da vücut ateşinde yaşanan ani ve büyük değişiklikler ile kendini göstermektedir. Bu nedenle bebeklerin ateşlerinin doğru bir şekilde tespit edilmesi çok büyük önem teşkil etmektedir.  Gelişen teknoloji ile bebeklerin ateşini en doğru ve en hızlı şekilde ölçebiliyor olmak, belirli bir periyod içerisinde ölçümünü yapmış olduğunuz değerleri bir ekran üzerinden görüntüleyerek bebeğinizin ateşinin değChicco Bebek Ateşölçer,Renz Baby Bebek Ateş Ölçer, Visio Focus Bebek Ateşölçer ve Braun Bebek Ateşölçer gibi markaların ürünlerini inceleyebilirsiniz.

işimini takip etmek mümkün hale gelmiştir. Markalar, son dönemde çıkardıkları ürünler ile ev tipi ateşölçerlerin tüm bu teknolojiye sahip olmasını sağlamışlardır. Ateşölçerler genel olarak temassız ateş ölçerler, kulaktan ateşölçerler ve alından ateşölçerler olarak gruplanmaktadır. Hangi bebek ateş ölçeri tavsiye ederseniz gibi soruları etrafınıza yönelttiğinizde size gelecek cevaplar genellikle cihaz kalitesi ile ilgili olacağı için talebinize tam olarak yanıt bulmanız mümkün olmayacaktır. Çünkü kimi bebekler kulaktan yapılacak bir ateş ölçümüne tepki vermez ve rahat bir ölçüm yapmanıza izin verirken kimi bebekler bu konuda çok hassas olmakta ve vücutlarına bu şekilde bir cihazın dokunmasına izin vermeyerek ölçüm yapmanıza engel olabilmektedirler. Bu nedenle en iyi bebek ateş ölçer markası şu markadır ve şu markanın da şu ürünü çok kullanışlıdır demenin doğru olmayacağını söyleyebiliriz. Bebeğinizin hassasiyetine göre
Bir diğer önemli ürün bebek hava nemlendirici olacaktır. Özellikle sonbahar-kış aylarında kapalı ortamların farklı ısıtıcılar tarafından ısıtılmaya başlaması kaynaklı olarak ortamdaki havanın daha kuru bir yapıya bürünmesi sebebiyle bebeklerin özellikle uyku esnasında nefes almaları zorlaşabilmektedir. Bu nedenle ortamdaki havayı daha nemli ve kolay solunabilir hale getiren bebek hava nemlenricilerin kullanımı yaygınlaşmaktadır. Hava nemlendiricilerin bebeklerin solunumuna pozitif katkısı bilimsel olarak kanıtlanmamış olmakla birlikte bir çok ebeveynin bebeklerinin uyku odalarında bir adet hava nemlendirici bulundurduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Nem miktarı düşük olan bir ortamda burun ve boğaz böglesinde kuruma meydana gelecek bu da bebeklerin üst solunum yollarını tıkamayaca yetecektir. Hava nemlendirici ne işe yarar sorusunun cevabı da aslında tam olarak bunun karşılığı olmaktadır. Hava nemlendirici ortam nemini hızlı bir şekilde arttırabilen bir cihazdır. Hava nemlendirici fiyatları ise değişkenlik göstermekle birlikte 100 TL seviyesindeki bir fiyata orta kalite bir ürüne sahip olmak mümkün olabilecektir.
Hava nemlendircilerin yanısıra bebek buhar makineleri de benzer işlev gören cihazlardır. Bebeklerin bulunduğu ortamdanki havanın kalitesini arttırmaya yönelik çalışan buhar makineleri içerisindenözellikle son dönemlerde soğuk buhar makinesi ön plana çıkmıştır. Soğuk buhar makineleri içerisindeki suyu ısıtmadan buhar çıkışı sağlayan ve bebeklerin bulunduğu ortamdaki kurumuş havayı, nefes alınmasını daha kolaylaştıracak şekilde nemlendiren özelliğe sahip makinelerdır.  Bu arada sıcak buhar makineleri de bulunmaktadır. Bu makineler soğuk buhar makinelerine göre daha fazla elektrik tüketen ancak sıcak su buharı ortamdaki havada daha kolay yükselip yayılabildiği için daha iyi sonuç veren makineler olarak değerlendirilirler.  Tüm buhar makineleri bebeğinizin özellikle uyku sırasında kolayca nefes alabilmesini sağlamak adına ortam havasını nemlendirmek prensibi üzerine çalışırlar. Bebeğiniz için Chicco, Weewell ve Loobex gibi markaların buhar makinelerini inceleyebilirsiniz.
Yazımızın başında da belirtildiği üzere ebeveynlerin tam olarak odak noktalarında bulunmayan, ancak bebek sağlığının korunması kilit öneme sahip olduğunu düşündüğümüz ürünler hakkında ebeveynlerimize farklı bir bakış açısı katabilmiş olmak en büyük arzumuzdur. Hepinize mutlu ve sağlıklı günler. Hoşçakalın.

1 yorum

  1. Ateş ölçer evimizin demirbaşıdır soğuk buhar makinelerinide küçükken çok kullandım.Özellikle laranjitte çok etkili oluyor

    YanıtlaSil