Bu güzel etkinliği, Uykusuz anneler ve Ankara Çocuk Müzesi düzenledi. Çok anlamlı bir teması vardı. “Artık sadece anne misin?” 15 blogger anneyle güzel bir buluşmaydı.
Anneler çok ince düşünülmüş, kendilerini unutmuşlarsa, içindeki çocukları hatırlamaları ve kendileri için bir şeyler yapması gerektiği iyi vurgulanmıştı. Ve buna uygun birçok aktivite hazırlanmıştı. Çok güzel ve eğlenceli bir etkinlikti.
Öncelikle müze girişinde çok hoş keman resitali ile karşılandık…
Arkasından Talentia Yetenek Kampüsünün capoeira gösterisini izledik. Çok güzel ve eğlenceliydi. Hem de çocuklar için çok faydalı bir spormuş. Brezilya savunma sanatını öğreten bir spor…
https://www.facebook.com/yetenekkampusu
Sonra çocuklarımızla birlikte Gymyobada’nın düzenlediği yoga dersine girdik. Çocuklar o kadar eğlendi ki anlatamam. Hatta isteyen anneler onlarla birlikte yoga yaptılar… çok keyifliydi. http://www.gymyobada.com/
Sonra çocuklar müzeyi gezmeye gittiler. Böylesi etkinliklerin en güzel tarafı çocukların da seni rahatsız etmeden eğlenmesi. Biz nil’le uykusuz annelerin Temmuz ayında düzenlediği Psk.Alp Ardıç’la “Anneliğin Zor Yanları” hakkında sohbete gitmiştik. Ama Nil yalnız gezmek istemedi ve benimle kaldı yanımda olunca sıkıldı tabii…Bu sefer ağbisiyle gittik ve çok eğlendi. Yaşıtı arkadaşta çoktu.
Neyse daha sonra Ankara Üniversitesinden Psikolog Şenay Ölmezile annelik, kadınlık üstüne sohbet ettik. Güzel paylaşımlarda bulunduk. Arada yine keman resitalimiz vardı. Ve arkasından bize süpriz bir hamur şenliği yaptılar. Rengarenk hamurlarla şekiller yapmamızı ve içine de ufak bir kağıda 6 ay içinde sadece kendimiz için yapmak istediğimiz bir şeyi yapıp koymamızı istediler. 6 ay sonra bu isteğimizi yapıp yapamadığımız üstüne buluşup konuşacağız…
Ve son bölümde de, çocuklar gibi bilmece çözüp, bilmece de çıkan kelimeyi müzenin içinde bulmaya gelmişti. Bilmecede çıkan mekanları bulduğumuz da da bizlere sürpriz hediyeler varmış, saklamışlar, bulmamızı istediler. Epey eğlenceliydi. Müzenin içini de görmüş ve gezmiş olduk. Ben çok beğendim. Hele aynalı oda harikaydı. Dinozor fosillerinin saklandığı kumlarımın içinde hediye kağıtlarını ararken halimiz gerçekten komikti…
Güzel aktivitelerden sonra çocukların olduğu bilim merkezine geçtik. Hem görsel hem de uygulamalı eğitim görüyorlardı. Bir bilgisayarın başında, masanın üstünde çeşitli kurutulmuş hayvanlara bakıp, inceleyip, ablası çocuklara o hayvanlar hakkında masalsı bir şekilde bilgi veriyordu. Sorular soruyordu.. çocukların hem düşünmelerini, hayal kurmalarını hem de unutmamalarını sağlamak adına çok hoş bir eğitimdi. Herkese gitmesini, çocuklarını götürmesini öneririm.
En önemli konu olan, annelik bize kendimizi unutturuyor mu? sorusunu yanıtlamaya geldi sıra. Yaşamını iyi planlayanlar için belki bunun cevabı hayır ama birçok rolü bir arada yapmaya çalışan ve destek alamayan anneler için cevabı evet. Öyle çok rolümüz var ki…anne, evlat, iş kadını, ev kadını, eş, arkadaş….bu roller artabilir tabii…gerçekten her şey o kadar hızlı ki yetişmek ve bu hengamede kendine zaman ayırma, hatta hatırlama bile çok zor…Çocuklarımız için ne kadar yaşamımızı feda etmeliyiz? Bu da ayrı bir sorgulama? Sanırım her şeyde olduğu gibi bu konularda da bir dengeleme, aşırıya kaçmama sözkonusu. Özetle kendimizi unutmamalıyız… Kendimize zaman ayırıp kendimiz için sevdiğimiz bir şeyler yapmalıyız…
Uykusuz annelerin eğitici, biz annelere destek olucu bu tarz etkinliklerini çok beğeniyorum.
http://www.uykusuzanneler.com/
Ankara çocuk müzesini daha önce de yazmıştım. Ankara’daki çocuklara yönelik interaktif , çok eğitici bir müze. Mutlaka tüm çocukların burayı görüp hayalgüçlerine, yaratıcılıklarına katkı sağlamalarını diliyorum.
http://cinaragacim.blogspot.com.tr/2013/12/ankarada-cocuklarla-ksn-hafta-sonlar.html
Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
-->
Çok güzel bir etkinlik ben de yağız ile tattım anneliği sürekli buralardayim ve bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum :) ankara da ikamet ediyorum tekrar etkinliginiz olursa ben de katılıp sizlerle tanışmak isterim. Ben de bloguma beklerim sevgiler
YanıtlaSil