10 dakikada Lazanya

Benim çok sevdiğim yemeklerden biridir lazanya. Yapması da zor bilinir. Malzemeler hazır olunca çok pratik bir yemek oluyor. Kavrulmuş kıymam genelde dolapta olur. İçine koyacağımız başamel sosu yapmak da pek zor değil. Ben genelde hazır alıp sütle muhallebi gibi yapıyorum. Lazanyayı da yarım paket kullanıyorum çünkü çok kalın sevmiyorum. Bir de son zamanlarda aldığım lazanya kaynatmadan direk konabilen lazanya. Öyle olunca çabuk oluyor. Eskiden kaynar suda haşlayıp öyle yapardım. Akşamları pratik bir yemek olarak çalışanlara önerilir.
Malzemeler:
Yarım paket lazanya (çeşitlerini büyük marketlerde bulabilirsiniz)
250 gr kıyma 
1 paket başamel sos
Biraz kaşar peynir…
Gerçekten 10 dakika da yaptım. Hatta üzerindeki kaşar peynirini bile rendeleyecek vaktim olmadı dilimleyip koydum.
Yapılışı:

Kıymanızı yağ, baharat, domates püresi gibi sevdiğiniz şeyleri katarak kavurun. isterseniz soğan, biber, sarmısak vs. konabilir. Başamel sosu da sütle pişirin. Borcamı yağlanıp, önce başamel sos döktüm. Üstüne lazanya dizdim, 2-3 kattan sonra araya kıyma sosu koydum. Kıyma sosu iki kere tekrarladım. En üste de başamel sosdan sonra kaşar peyniri dilimleyip koydum. İsterseniz kaşar peyniri aralara da koyabilirsiniz. 180 derece fırında 20-30 dakika arasında oluyor. Ne kadar kızarmış sevdiğinize bağlı…
Tüm yemeklerde malzeme ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur. Burada da başamel sos , kıyma ve kaşar bol olursa daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun…. 




-->

Hiç yorum yok