ANKARA’DA YAZ OKULLARI 2014

Her yıl bu kadar çok yaz okulu açılıyormuydu, yoksa bu senemi fazla anlayamadım. Ya da reklam çok olduğu için bana fazla geldi. Her yerde yaz okulu reklamları var.  Açıkçası bu okullar çalışanlar için kurtarıcı yoksa çocuklar yaz boyu ne yapacaklar, helede küçük ve bakacak kimse yoksa.
Ben bu yıl çınar için İngilizce ağırlıklı bir okul olsun istiyorum. Hem bu arada İngilizce pratik de yapmış oluruz diye düşünüyorum.
Benim dikkatimi çeken, güzel aktiviteleri olan yaz okullarından bazıları:

***İNGİLİZCE AĞIRLIKLI YAZ OKULLARI:
***ARMADA’da Türk Amerikan Derneğinin İngilizce ağırlıklı yaz okulu programı: http://taddilkursu.org/
***Türk Amerika derneği’nin (cinnah caddesinde) 
http://www.taa-ankara.org.tr/cocuk-ingilizce-yaz-kursu.php
***Tekdil İngilizce yaz okulu     http://www.ankarayazokulu.net/
***Talentia…..burası Armada Avm’de yeni açılan bir çocuk yetenek kampüsü…mekan güzel, içerik güzel. Önümüzdeki günlerde adını sıkça duyacağımıza eminim. Ben gittiğimde çocuk dans yarışması vardı. Çokkk güzeldi, gerçekten çok hoştu. Çocuklara bayıldım….       http://yetenekkampusu.com/   telf.2190050

***DİĞER YAZ OKULLARINDAN;
***Botaş:     http://www.botasyazokulu.com/,
                     http://botasyazokulu.com/duyuru.20.30-haziran--11-temmuz-2014.html
***MEV yaz okulları:     http://www.ankarayazokulu.com/
***http://www.smilekidsgym.com/component/content/article/77-haberler/149-yazokulu.html
***Fenerbahçe spor kulübü:   http://www.fenerbahcesporokullari.com/tr/haberler/fenerbahce-yuzme-yaz-spor-okulu-2014_117.html
***Güneş spor akademisi:    http://www.ankaragunes.com.tr/
***Ankara İhtisas Kulübü:   http://ankaraihtisas.com/yazokulu
***TOFAŞ:      http://www.cankayatofas.com/?Bid=1380505
***Müjdat gezen sanat akademisi:
***http://www.minikdevler.com/


***YAZ OKULU AÇAN OKULLARDAN BAZILARI;
Nesibe Aydın okulları, Arı koleji, Maya koleji, Pi koleji, Oya Akın koleji, TED koleji, ODTÜ, Doğa koleji (incek kampüsü), gibi….web sayfalarından detaylı bilgilere ulaşılabilir.

***KÜÇÜKLER İÇİN YAZ OKULU için aşağıdaki adresten yararlanabilirsiniz:
***İSTANBUL’DAN birkaç tane yazokulu;
Yaz okulları ücretleri gün, hafta, tam, yarım gibi durumlara göre değişiyor. Ama aylık tam gidildiğinde genelde 750-1250TL  arasında değiştiğini gördüm. Servisler bu ücretin içinde oluyor…
Herkese iyi tatiller......
-->

8 yorum

  1. Çok faydalı bir paylaşım olmuş, ben de bu konuyu düşünüyordum:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel toparlamışsınız hakikaten çok var okullar, etütler, spor okulları ama ne derece kaliteli ve hesaplı olur bilemiyorum araştırmalar devam ediyor.

    YanıtlaSil
  3. bugun oglen food courtta yemek yedim, talentia yetenek kampusu ogrencileri de yanımda yiyordu. egitmenlerin kesinlikle cocuk psikolojisinden anladıgını dusunmuyorum. yaramazlık yapan bir cocuga "arkadasının ölmesini mi istiyorsun" "gözüm senin üstüne" "gelmiyeyim oraya" gibi ifadelerde bulundular. cocuk yaramaz olabilir ama kimse bir egitmenin böyle davranmasını haklı göremez. en olmadı cocugu Kabul etmezler. ben hayatta ve hayatta cocugumu gondermem buraya. ayrıca arayıp bunu yetkililere de iletecegim. 100 kisi icinde boyle davranıyorlarsa kapalı kapılar ardında kimbilier neler yapıyorlardır.

    YanıtlaSil
  4. bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. ama her yerde böylesi eğitimciler olabiliyor. kuruluşu arayıp öğretmeni şikayet etmek en doğrusu. yeni açıldığı için bilemiyorsunuz. ama dediğiniz gibiyse kendileri kaybeder değilmi?şimdiden eksi puan aldılar işte. keşke hiç böyle şeylerle karşılaşmasak, içimiz rahat olsa. mekanın iyi olması yetmiyor tabii...

    YanıtlaSil
  5. Değerli paylaşımcı, Talentia Yetenek Kampüsü'nün sportif departman danışmanı olarak eleştirilerinizi değerlendirdiğimizi bilgilendirmek isterim. Öte yanda münferit olduğundan emin olduğum bu olumsuz örneğin, yüzlerce çocuğumuza (ki eğitmenlerimizin çocukları ve benim iki kızım da dahildir) fedakarca ve profesyonelce hizmet veren kurumun bütününe yansıtılmasının ne kadar gerçekçi olduğunu da ayrıca tartışmak gerekir. Bu eleştiriye en sağlıklı yaklaşımın, değerli paylaşımcının çocuğunu birkaç gün kurumumuz yaz okulu bünyesinde misafir ederek olabileceğini, böylece diğer velilerimizin geribildirimlerine de şahit olunabileceği önerisiyle saygılar sunarım.
    Kapıları tüm Ankara halkına sonuna kadar açık olan
    TALENTIA YETENEK KAMPÜSÜ
    SPORTIF DEPARTMAN
    DANIŞMANI
    YRD DOÇ DR MURAT BİLGE
    muratbilge@gmail.com

    YanıtlaSil
  6. Sayın kimliği belirsiz paylaşımcı, Talentia Yetenek Kampüsü spor bölümü direktörüyüm. Eleştirilerinizi önemsediğimizi ve değerlendirdiğimizi bilmenizi isterim. Bahsettiğiniz üzere, yüzlerce kişinin kullandığı açık alanları kullanmak, göz önünde ve fark edilir olmak Talentia için önemlidir. Bu nedenle eleştirinizi fazla sert ve biraz da peşin hükümlü bulduğumu bilmenizi isterim. Sizde hasıl olan yargıyı değiştirmek, kendimizi ve de Talentia’yı anlatabilmek için, çağrımıza kulak verip siz ve nezdinizde diğer paylaşımcıların da bizi ziyaret etmenizi ve eğer var ise çocuklarınızı da getirip misafirimiz olmanızı umut ederim. Sevgi ve saygılarımı sunarım. A.KADİR GÜNER
    TALENTİA YETENEK KAMPÜSÜ
    SPOR DEPARTMAN DİREKTÖRÜ
    YAZ OKULU KOORDİNATÖRÜ
    BED EĞT ÖĞRETMENİ
    gunerakadir@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. Ben de gecenlerde talentiaya bilgi almak için gittim.cimlastik kursuna kayıt icin.Önce çocuğunuzun hazirbulunusluguna bakicaz dediler.hareketler yaptirdilar.fakat cimlastik öğretmenlerinin tavırları gerçekten çok yanlisti.çocuklara çok sert davranıyorlar ve hareketi yapamayınca azarliyorlardi.o anda tam dört öğretmen vardi.hepsinin ayni tavir icinde olmasi beni cok şaşırtti.hatta oradaki velilerle ve görevlilerle de konuştuk bu konuyu.neymis eğitmenlerin dereceleri bronz madalyaları varmişmiş.cocuk sevgisi olmadiktan sonra neye yarar?şimdi biz bunları yazdıktan sonra büyük ihtimalle eğitmenler çocuklara iyi davranin diye uyarilacaktır.zaten uyaracaklarini da yazmışlar buraya.eğitmenler de velinin yanında sahte gülücüklerini esirgemeyeceklerdir

    YanıtlaSil
  8. Gectigimiz yaz Talentia'ya yaz okuluna oglumu gonderdim ve karsilastiklarimiz karsisinda tum arkadaslarimiza burayi secmemeleri konusunda telkinlerde bulundum. Saniyorum artik yonetim degismis, bu belki birseyleri duzeltmistir diye umuyorum. En gozume carpanlar (gecen yildan aklimda kalanlar diyelim):

    1)Egitmenler mutsuz, dolayisiyla cocuklara guzel bir calisma ortami sunmalari mumkun degil. Ben tesadufen arkadaslarinin oturdugu bir masaya oturmus yemek bekleyen ogluma bir "egitmen"in "ne bakiyorsun baska yemek tespisi olmadigini gormuyormusun masada, git baska yere otur" diye bagirdigini gordum. Cocuk firladi hemen masadan, baska bir masada tek basina oturmak orunda kaldi. Cok sinirlendim, nezaketimden diger cocuklarin icinde ben de egitmene bagirmadim ama sikayet ettim. Ama ne farkeder ki, gormedigimiz ortamlarda neler oluyor acaba?

    2)Aksam uzeri isten ne kadar erken cikarsam cikayim film odasina gecmeden yakalayamadim cocuklari. Programda belirtilmis olan film izleme saati gelmeden oraya aliyorlar cocuklari, tum gunlerini film izleyerek gecirseler haberimiz olmayacak.

    3) Yemekler, kahvalti coooook kotuydu.

    4) Sabah buyuk bir cocugun kucuk baska bir cocugu tartakladigini gordum camdan, danismaya durumu soyledim, guya egitmenler bakiyormus, olaganustu bir durum gormemisler!!! Bir kenarda oylece durup kendi aralarinda konusuyorlar cocuklari izlemek yerine. Ayni sekilde film odasinda da ellerinde telefonla birseyler yapiyorlar.

    Kisaca gordugum en kotu yaz okuluydu. Bir daha aslaaa

    YanıtlaSil